Spet doma? Eksperimenti, ki bodo navdušili otroke in starše (VIDEO)

Ob gledanju teh posnetkov so še nas zasrbeli prsti. Komaj čakamo, da jih preizkusimo.

14.10.2020 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: P. Pa.

Spet doma? Eksperimenti, ki bodo navdušili otroke in starše (VIDEO)

Iz dneva v dan se nam bolj zdi, da se bo spomladanski scenarij, ko smo zaradi zajezitve širjenja novega koronavirusa dneve v večini preživljali doma, kmalu ponovil. Če bo znova uveljavljeno šolanje na daljavo in bodo otroci večino dneva preživeli doma, starši pa delali od doma, zdaj že mnoge skrbi, kaj bodo otroci počeli. Da ne bodo cele dneve prikovani pred televizijske ekrane, na telefone in računalnike, se lahko zabavajo tudi na drugačen način. Ste morda pomislili, da bi bi jih zaposlili z enostavnimi eksperimenti?

--> Na Mični smo spomladi predstavili nekaj krasnih idej za izdelavo igrač, ki spodbujajo razvoj fine motorike. Prepričani smo, da vam bodo te ideje prišle prav tudi zdaj. Video je sicer namenjen staršem majhnih otrok:   Naredi sama: Preproste igrače za spodbujanje fine motorike (VIDEO)

Na spletu boste našli kopico idej za dejavnosti in eksperimente, s katerimi pa boste lahko popestrili še tako dolgočasen ali monoton dan tistim že malo starejšim malčkom. Tokrat smo jih za vas nekaj izbrskali mi. Ob njih se zagotovo ne bodo zabavali le otroci, temveč tudi vi. Da bodo uspeli, ne potrebujete diplome iz kemije, dovolj bo le nekaj preprostih pripomočkov, ki jih najdete doma, kanček vztrajnosti in nekaj dobre volje. 

Prava zakladnica idej za domače eksperimente youtube stran TheDadLab, kjer mladi očka Sergei s svojima otrokoma predstavlja najrazličnejše trike. Njegove ideje so tako dobre, da se boste ob izvajanju teh eksperimentov zagotovo nadvse zabavali tudi vi.

Pri takšnih eksperimentih je najbolje to, da otroci na lastne oči vidijo, kako se stvari spreminjajo in kako snovi reagirajo. Pri vsem skupaj pa je fino tudi, da lahko aktivno sodelujejo. 

Morda vas zanima tudi: »Naj starši dobijo nazaj občutek, da so kompetentni za vzgojo svojega otroka«

Otroci so običajno navdušeni nad mavricami. V spodnjem posnetku boste našli 10 super idej za ustvarjanje mavričnih vzrocev. Eskperimenti so primerni tudi za predšolske otroke. Potrebovali boste nekaj kozarcev in jedilne barve. 

Preberite še: Zdaj smo vsi spoznali, da mora šola spodbujati mišljenje izven šolskega obzidja

Morda vas zanima tudi: Marko Juhant: Boljše igrače kot starša na tleh še niso izumili


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)