Ustvarjamo z otroki: Darilo za učiteljico

Otroci lahko svoje najljubše učiteljice ob koncu šolskega leta obdarijo z izdelkom, ki ima osebni pečat.

1.6.2021 ob 5:10 | Foto: Gettyimages | Avtor: A. J. (Baldrijanko, priloga Slovenskih novic)

Ustvarjamo z otroki: Darilo za učiteljico

Bliža se konec šole, ko bodo otroci želeli izkazati posebno pozornost učiteljicam in učiteljem, ki so se jim v šolskem letu posebno vtisnili v srce. Namesto dragih daril, ki lahko obdarovance spravijo v zadrego, z otrokom izdelajte pozornost z osebno noto, ki se bo ohranila kot lep spomin.

Izdelate ali pobarvate lahko denimo lonček ali vazo in jo napolnite z rezanim cvetjem oziroma lončnico. Lahko jo oblikujete iz gline, ki jo je moč kupiti v trgovinah za ustvarjanje ali s pisarniškim materialom ali jo naročite prek spleta. Med sušenjem se bodo v izdelku morda pojavile razpoke – popravite jih tako, da potopite prste v kozarec vode ter zgladite problematične dele.

Večje razpoke zapolnite tako, da izdelek navlažite in ga neprodušno zaprete v plastično vrečko za 15 minut. Pustite, da se lonček suši 24 ur. Po želji naj otrok naslednji dan izdelek pobarva ali poriše.

Cvetje za učiteljico lahko nabere sam na vrtu ali med družinskim sprehodom v naravo. Lahko pa tudi kupite glineni lonček naravne barve v cvetličarni ali vrtnariji, otrok pa naj ga pobarva ali poslika z akrilnimi barvami.

Če želite dodati besedilo, pa bi radi, da bi bilo to berljivo, v trgovini z ustvarjalnim materialom kupite nalepke s črkami. Prilepite jih tako, da bo izpisano tisto, kar si želite, ter pobarvajte črke (če imate nalepke v obliki šablone) oziroma območje okoli črk (če imate nalepke v obliki črk).

Porisan klasični glineni lonček za rože lahko postane prava umetnina.

Tudi vazo lahko izdela otrok sam

Lične vaze lahko ustvarite iz kozarcev od kumaric ali kompota ali zanimivih steklenic. Otroci naj jih okrasijo tako, da nanje nalepijo različne materiale ali okraske, ali pa z barvami za steklo. Prava paša za oči so stekleni kozarci ali steklenice, ki jih oblepimo z volno, lepo pa izpadejo tudi pentlje iz blaga. Steklo lahko okrasimo tudi z mrežo, ki jo izdelamo iz tanke bakrene žice. V žico na nekaj mestih vpletemo plastične perle.

Podarite cvetje v lončku ali vazi, ki jo otrok izdela sam.

Izjemne vzorce lahko otroci ustvarijo s pomočjo servietne tehnike. Uporabimo raznobarvne pisane serviete, ki jih narežemo v obliki krogov ali kvadratov, ali pa serviete z motivi. Čist stekleni kozarec ali steklenico premažemo z lepilom za serviete in te polagamo na še mokro lepilo. S širokim čopičem premažemo zgornjo površino prtička. Čopič potegnemo od sredine posameznega kosa navzven, da odpravimo zračne mehurčke. Počakamo, da se posuši.

Pikčasta vaza

Potrebujete: 

  • lepilo za serviete (dobi se v trgovinah s hobi progamom)
  • stekleničko iz brezbarvnega stekla
  • širok in ploščat čopič
  • papirnate prtičke različnih barv
  • škarjice

Navodila: 

Iz serviet izrežite enako velike kroge. Stekleničko premažite z lepilom za serviete in jih nanjo polagajte. Čeznje povlecite s čopičem, da se bodo krogi prilepili. Lahko jih polagate drugega čez drugega, tako da bo vzorec čim bolj pisan.

Preberite še: Ustvarjamo z otroki: Hiša za punčke

Morda vas zanima tudi: Ustvarjamo z otroki: Regratov venček za princeso pomladi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)