Tri ideje za urejanje male spalnice

Čeprav vas v njej pesti prostorska stiska, jo opremite tako, da bo odražala vašo osebnost.

12.11.2015 ob 12:30

shutterstock_238025743.jpg

Bi radi prostor, ki je namenjen počitku, kar najbolje izkoristili? Nič hudega, če ste s prostorom močno omejeni. S sledečimi zvijačami bo vaša spalnica zadihala v povsem drugačni podobi.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Pohištvo naj bo večnamensko

Če je vaša spalnica majhna, si omislite pohištvo, ki ga lahko uporabljate na različne načine. Izberite posteljo, ki ima vgrajen predal, kamor boste lahko pospravili vse, kar sicer hranite po omarah ali celo praznih kotih: rezervne odeje, vzglavnike, celo posteljnino. Če bi radi kakšen zanimiv detajl, razmislite o nočni omarici, na kateri ne bosta zgolj lučka in budilka, pač pa boste nanjo lahko položili tudi kakšno umetniško delo ali stvaritev, ki je nastala v vaših rokah. Naj izbira detajlov izraža vašo osebnost.

shutterstock_171305402.jpg

Pametno izberite zavese

Morda potrebujete zavese v več slojih, da bi preprečili prezgodnje bujenje jutranjega sonca. A stran, ki je obrnjena proti notranjosti prostora, naj bo svetlejše barve, po možnosti takšne, kakršne so stene. Tako se bodo zavese bolje podale k prostoru, hkrati pa bo ta videti večji.

Obvezni minimalizem

V majhnem prostoru naj prevladujejo majhne stvari. Zato bodite previdni pri izbiri pohištva in v malo spalnico ne trpajte kosov, ki segajo od stene do stene ali celo od stropa do tal. Poleg tega sobe ne polnite z nepotrebnimi predmeti. Spalnica ni skladišče. Seveda to ne pomeni, da morajo biti stene gole in bele. Nanje obesite delo znanega umetnika (pa čeprav gre za kopijo). Poiščite svoj stil in pravo ravnotežje med umetninami, dekorativnimi in seveda uporabnimi predmeti.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)