To morate imeti v svoji denarnici (ključno v primeru izgube)

Za prijetnejše nakupovanje in za večjo varnost je mogoče poskrbeti z vsebino denarnice.

15.8.2018 ob 9:12

denarnica_denar_krilo_zenska_micna.jpg

Saj veste, kako gre: v vaši denarnici je cel kup papirčkov, računov, takšnih in drugačnih kartic in še bi lahko naštevali. Zato je neurejena ter tedaj, ko nakupujete, nikoli ne najdete prave kartice. Torej je čas za temeljito čistko. Najprej pa poglejte, kaj v denarnici morate in česa ne smete imeti.

Največ dve plačilni kartici

Zakaj? Ker boste tako poskrbeli za svojo varnost. Če boste denarnico izgubili, boste doma še vedno imeli kartico, ki jo lahko uporabljate, hkrati pa boste, če boste imeli v denarnici samo eno ali dve, zapravili manj.

Znebite se kartic z ugodnostmi

S seboj imejte le tisto, ki jo boste med nakupom potrebovali. Logika je enaka, kot pri kreditnih: če boste izgubili denarnico, boste izgubili le kartico, ko ste jo imeli s seboj. Prav tako boste to med nakupom brez težav našli.

Imejte vsaj 20 evrov gotovine in nekaj drobiža

Čeprav prisegate na plačilne kartice, je gotovina še vedno vladarica. Na veliko mestih s karticami ni mogoče plačevati, gotovina je ob enem primernejša za manjše nakupe, kovanci pa prav tako vedno pridejo prav. 

V denarnici ne imejte osebne izkaznice ali potnega lista

Morda se ne sliši logično, a če boste izgubili denarnico, boste, če boste osebne dokumente hranili drugje, lažje dokazali svojo identiteto. Hkrati ne boste imeli dodatnih izdatkov za izdelavo novih.

Zavrzite vse račune

Tiste, ki jih spravljate v denarnico in ki nimajo nobenega namena. Prav tako tudi druge papirčke in zaznamke, ki vam delajo samo gnečo.

Imejte fotografijo otroka

Kot so dokazali v študiji univerze Hertfordshire iz Anglije, je slika otroka v denarnici največkrat tista, ki najditelja pripravi do tega, da vrne denarnico lastniku. 88 odstotkov denarnic s fotografijo otroka so najditelji vrnili lastnikom. Število vrnjenih denarnic brez fotografije je bilo občutno manjše.

Avtorica: M. FL., povzeto po portalu Pure Wow
Foto: Thinkstock

Preberite še: 5 skrivnosti tistih z vedno pospravljeno kuhinjo ali pa 10 predmetov, ki ne smejo v pomivalni stroj

Priporočamo tudi: 7 preprostih navad za lepše jutro


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)