Tako pogosto bi morali prati zaščitno masko

Da bi resnično dobro odigrala svojo vlogo, morate zaščitno masko pogosto prati.

27.5.2020 ob 5:40 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Tako pogosto bi morali prati zaščitno masko

Torej: brez zaščitne maske nikamor. In ker večina pridno nosi pralne maske za večkratno uporabo, se nedvomno velikokrat poraja vprašanje: kako pogosto bi morali svojo, da bi res dobro opravljala nalogo, prati. Odgovor ima Pure Wow:

Lisa Maragakis, izvršna direktorica centra za preventivo pred nalezljivimi  boleznimi na inštitutu John Hopkins opozarja:

"Masko bi morali oprati po vsakem nošenju. Le tako namreč res zniža možnost za prenos okužbe z novim koronavirusom ali z drugimi patogenimi mikrobi."

Pomembno tudi, kako

Masko operite v pralnem stroju pri temperaturi vsaj 60 stopinj Celzija, tudi pri sušenju v sušilnem stroju so priporočljivejše višje temperature. V kolikor pri roki nimate pralnega stroja, masko namočite v vroči milnici in jo drgnite vsaj 20 sekund (tako dolgo, kot roke), splaknite in, preden si jo ponovno nadenete, temeljito posušite ter še polikajte.

Zato ne bi bilo odveč, če bi imeli vsaj dve pralni maski: ko se ena pere, je druga v uporabi. Na srečo je ponudba res pestra in zagotovo boste lahko povečali svojo zalogo. Za vas smo tudi pripravili video, kako si masko lahko naredite sami. Najdete ga TUKAJ.

Preberite še: Najuspešnejša slovenska manekenka ustvarila čudovite maske

Morda vas zanima tudi: Kako si sami zašijemo zaščitno masko (VIDEO)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)