Shranjevanje pod kuhinjskim koritom: Je to dobra ideja?

Omarica pod kuhinjskim koritom je priročna za shranjevanje različnih predmetov, a vsi, ki jih imate tam, morda ne sodijo vanjo.

9.10.2019 ob 5:35 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Shranjevanje pod kuhinjskim koritom: Je to dobra ideja?

Kdaj ste nazadnje prečesali omarico pod kuhinjskim koritom? Če sodite med večino, ji najbrž že dolgo niste namenili prave pozornosti, saj je v njej praviloma ogromno krame, s katero se nikomur ne ljubi ukvarjati.

A morda je čas, da se poglobite v njeno vsebino in iz nje odstranite vse, kar vanjo ne sodi ter tako pridobite prostor za predmete, ki jih je v njej pametno shranjevati. Kateri so prvi in kaj spada med druge, razkriva Real Simple.

Česa v njej NI pametno shranjevati

Dodatnih zalog

Zapakirani zavoji vrečk za odpadke, tablet za pomivalni stroj, zaloga detergenta za posodo, še neuporabljena čistila, nove spužvaste gobice in še bi lahko naštevali tisto, kar tedaj, ko prinesete iz trgovine, pospravite pod korito.

A za vse to je bolje prostor najti v kleti ali na višji polici omare, ki jo težko dosežete. Kajti res ni treba, da bi vam bilo vedno pri roki.

Agresivnih kemikaliji

 

Včasih potrebujete agresivnejše čistilne preparate, kot sta belilo in odmaševalec odtokov. Te in podobne bi morali hraniti na mestih, ki niso dostopna otrokom, denimo na visoki polici v kleti ali garaži. Kajti ne potrebujete jih vsak dan in omara pod koritom ni primerna za njihovo shranjevanje.

Vnetljivih pripomočkov

Topila, razredčila, barve, laki in nekatera čistila so vnetljiva ter pod pravimi pogoji lahko izzovejo požar. Nevarnost predstavljajo tudi mastne krpe, ki jih uporabljate za nanašanje laka na pohištvo ali tla. Zlasti laka, ki mu je dodano laneno olje. Vsi ti v kuhinji nimajo česa iskati.

Kuhinjskih brisač in papirnatih vrečk

Čeprav se zdi priročno, ker jih imate pod kuhinjskim koritom, tja ne sodijo.  Tekočina, s katero lahko pridejo v stik jih poškoduje ali celo uniči, zato jim je bolje nameniti poseben predal.

Kaj sodi pod kuhinjsko korito?

Vpojna podloga

Preden karkoli naložite v omarico pod koritom, po njenem dnu razgrnite vpojno podlogo, ki bo vsrkala morebitno tekočino, ki lahko odteka iz odtoka. Tako ne boste zaščitili le omarice, temveč tudi druge predmete, ki jih hranite v njej.

Različni kuhinjski pripomočki

Med katere sodijo denimo guma za odmaševanje odtokov, ščetka za čiščenje steklenic, zobna ščetka, s katero lahko očistite manjše, težko dostopne površine in podobni predmeti, saj jih je dobro imeti vedno pri roki in lahko svoje mesto najdejo pod koritom.

 

Čistila

Tista, ki jih uporabljate skoraj vsak dan. Že uporabljeno čistilo za stekla, abrazivno tekoče čistilo ali tovrstno čistilo v prahu, če prisegate na naravno čiščenje pa alkoholni kis in zavoj jedilne sode.

Manjši gasilni aparat

Varnost je vedno na prvem mestu in prav varnosti v prid bi moral v vsakem domu biti manjši gasilni aparat. Najboljše mesto zanje je omarica pod koritom.

Priročno orodje

V kuhinji pogosto pride prav tudi priročno orodje, zato imejte pod koritom klešče, kakšen izvijač in manjše kladivo. Kajti nikoli ne veste, kdaj jih boste potrebovali in tedaj je dobro vedeti, da so na dosegu rok.

Preberite še: 10 predmetov, ki ne smejo v pomivalni stroj

Morda vas zanima tudi: Predmeti, ki jih do tridesetega morate imeti v svoji kuhinji


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)