Spalnica, kraljica vsakega doma

Spalnica bi morala biti tako prijetna, da bi v njej zlahka preživeli še kakšno uro več.

6.5.2015 ob 10:00

shutterstock_257111308.jpg

V hitrem tempu življenja, ko so delovniki vedno daljši, noči pa vedno krajše, je dolgo spanje, kaj šele poležavanje, pravi luksuz. To nikakor ni prav, spalnica bi še vedno morala biti svetišče doma in tako prijetna, da bi si za preživljanje časa v njej ljudje pač vzeli čas.

Predstavljene spalnice so prav to, luksuzen prostor, ki pa vsaka na svoj način, odraža slog življenja njenega lastnika. Bogato okrašena, v kateri ne manjka zlate barve, ali umirjeno, celo nekoliko melanholično siva, ki z nevpadljivimi elementi poskrbi za nemoten počitek. Katera od spalnic ustreza vašemu okusu?

01_spalnica.jpg

Mehki in zaobljeni elementi ublažijo sivino, ki bi sicer lahko delovala strogo in hladno. Za romantiko v spalnici poskrbi razkošen in moderen lestenec. Tla so vedno topla in prijetna zaradi debelega tapisona, ki kar kliče po tem, da osvobodimo stopala, da je prostor videti še večje pa poskrbijo ogledala postavljena po spalnici.

03_spalnica.jpg

Minimalistično opremljena spalnica, ki pa z izklesanim izborom elementom vseeno nudi vse, kar v spalnici potrebujemo. Celo kad. Prav zaradi nje in pa steklene tuš kabine spalnica sodi med luksuzne. Pomaga pa tudi razkošen lestenec in keramika, ki se pod posteljo zlije v parket (seveda, kdo si želi iz postelje stopiti na mrzle ploščice). Pri tako vpadljivih elementih je lahko postelja povsem enostavna, prav tako so najboljša izbira osnovne, bele zavese.

04_spalnica.jpg

S kozarcem vina ali penine v kopalno kad je razkošje in iz kadi naravnost v udobno posteljo je še vse kar si lahko želimo. Zakaj si potem ne bi spalnice naredili prav v takšnem krogu. Združevanje lesa in kamna ustvarita domač prostor, kjer je harmonija dosežena s toplim in hladnim nasprotjem.

05_spalnica.jpg

Vsi tisti, ki ne bodo nikoli sprejeli in razumeli smernic minimalizma, luksuz vidijo v bogatih materialih, vpadljivih barvah in razkošnih detajlih, hitro ukradejo pogled. Za ljubitelje zlata, marmorja, žameta in lepo zaobljenih kosov pohištva bodo razkošje našli v prav takšni spalnici.

07_spalnica.jpg

Ko ženska v lastni spalnici dobi pravo modno izložbo, so njene želje glede notranjega opremljanja, uresničene. Pogled na obleke je mnogim še prijetnejši kot pogled v naravo, ta spalnica pa ponuja oboje, kar pa je sploh zadetek v polno. Razkošje za predstavnice nežnejšega spola.

Avtorica: Daša Mavrič


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)