Kam lahko za novo leto poletite iz Ljubljane (in koliko vas bo to stalo)

Našli smo 11 destinacij, kamor lahko za novo leto poletite iz Ljubljane. Najugodnejša povratna letalska vozovnica vas bo stala dobrih sto evrov, medtem ko najdražje segajo tudi do 600 evrov in več.

23.11.2022 ob 10:22 | Foto: Pixabay

Slika avtorja - Aleksandar  Lukić Piše:

Aleksandar Lukić

aleksandar.lukic@delo.si

Kam lahko za novo leto poletite iz Ljubljane (in koliko vas bo to stalo)

Leto drvi h koncu in če razmišljate o odštevanju do novega leta v tujini, pa še sploh ne veste kje, potem imamo za vas nekaj predlogov.

Preleteli smo ponudbo največjega slovenskga letališča, Letališče Jožeta Pučnika.

Osredotočili smo se na povratne polete brez postanka, trajanje počitnic smo omejili do največ pet dni (idealno bi sicer bilo od 31. decembra, ki letos pade na soboto, pa do 2. januarja, ki je v Sloveniji dela prost dan, kar pomeni, da ne bi zapravili niti dneva dopusta).

Kaj razkriva naše brskanje?

Da na destinacije, ki so z brniškim letališčem povezane z neposrednimi leti, lahko poletite (povratna letalska vozovnica) že od dobrih sto evrov, medtem ko najdražje segajo tudi do 600 evrov in več.

Mi smo se naslonili na podatke aplikacije Google Flights, ki so veljale 22. novembra. Tovrstnih aplikacij na spletu je sicer malo morje, na vas pa je, da si izberete najljubšo ali tisto, kjer najdete vam najugodnejšo ponudbo (Momondo, Kiwi, Skyscanner, ipd.)

Beograd

Cena povratne vozovnice znaša najmanj 135 evrov (od 31. decembra do 4. januarja denimo), najdražje pa ne presežejo 200 evrov.

Idealna povratna vozovnica, torej od 31. decembra do 2. januarja, bi vas stala 173 evrov.

Bruselj

Imate samo dve možnosti:

  • od 28. decembra do 2. januarja bo denarnica lažja za 361 evrov za vsako osebo in
  • od 30. decembra do 2. januarja bi vas vozovnica stala 411 evrov.

Dubaj

Polet v Dubaj in nazaj vas bo olajšal najmanj 767 evrov na osebo – tja letite 31. decembra, nazaj pa za isto ceno 2., 3. ali 4. januarja.

A pozor: v Dubaj priletite od 22.55, kar pomeni, da utegnete novo leto dočakati na letališču ali med prevozom na želeno destinacijo. Če boste tja poleteli dan prej, bo vozovnica 52 evrov dražja (819 evrov).

Frankfurt

31. decembra tja ne boste mogli poleteti, boste pa lahko dan prej. Najdražji let popotnika olajša za 432 evrov – odhod 30. decembra, povratek 2. januarja.

Povratek dan kasneje, torej 3. januarja, vas bo stal 329 evrov.

Istanbul

Najugodnejša vozovnica stane 313 evrov in sicer je 31. decembra dopoldne odhod (tja po urniku prispete ob 13.45), vračate se 4. januarja.

Če trajanje dopusta skrajšate do 2. januarja, ko je pri nas še dela prost dan, boste za posamezno vozovnico odšteli 373 evra.

Najdražje vozovnice sicer segajo tudi do 600 evrov.

London

Najcenejši povratni polet je na dan popisa stal 150 evrov: od 31. decembra (na cilj prispete ob 14. uri) do 3. januarja. Odhod na isti dan in ob isti uri, a dan krajše potovanje vas bo olajšalo še za dodatnih 16 evrov.

Edino možno petdnevno potovanje je od 29. decembra do 2. januarja, za vozovnico boste iz žepa morali potegniti 203 evre.

München

Potovanje pod našimi pogoji stanejo od 198 do 328 evrov.

Vašemu računu najbolj prijazna odločitev bi bila, če bi na potovanje odšli 31. decembra in se vrnili takoj naslednji dan (let je ob 11.30) ali 3. januarja.

V obeh primerih bi za vozovnico odšteli najnižji možni znesek. Če bi se vrnili 2. januarja, bi vas vozovnica stala 50 evrov več.

Če ste pripravljeni za povratno vozovnico odšteti okoli 300 evrov, potem imate na voljo še odhod 29. decembra.

Niš

V srbski Niš lahko poletite že za 135 evrov in sicer od 31. decembra (na cilj prispete ob 22.10) do 3. ali 4. januarja. Če bi želeli ostati le do 2. januarja, potem vas bo povratna vozovnica stala 173 evrov.

Če odidete dan ali dva prej, to je 29. ali 30. decembra, vas bo vozovnica do 2. ali 3. januarja stala največ 200 evrov.

Pariz

Avantura, da bi v francoski prestolnici na prostem ali v kakšnem lokalu, klubu in podobno preživeli le novo leto in se naslednji dan takoj vrnili, je izvedljiva: 31. decembra lahko v glavno mesto Francije poletite zjutraj ob 8.45, nalednji dan pa poletite proti Sloveniji ob 12.10.

Vprašajte se le, ali boste po neprespani noči zdržali toliko časa budni.

Idealni tridnevni izlet, ko vam sploh ne bi bilo treba vzeti dopusta, to je od 31. decembra do 2. januarja, bi vas olajšal za 364 evrov.

Potem so tu še nekatere druge kombinacije: 29. december-1. januar (276 evrov), povratek dan kasneje 373 evrov, z odhodom na 30. december pa ne boste uspeli priti pod 479 evrov za posamezno vozovnico.

Varšava

Za obisk poljske prestolnice boste morali porabiti vsaj dan dopusta.

Tja namreč lahko poletet v petek, 30. decembra, v domovino pa se vrnete 1. (odhod ob 11.20 dopoldne) ali 2. januarja. Povratna vozovnica za krajši dopust vas bo stala 305 evrov, za dan daljšega boste morali pristaviti še 80 evrov.

Zürich

Izlet v švicarsko mestece vam je dosegljivo, če imate v žepu najmanj 198 evrov (za vsako osebo). Odhod je 30. ali 31. decembra (na cilj priletite zjutraj ob 10.45), povratek pa 3. januarja.

Le dva evra več boste plačali, če boste v Švico odpotovali 30. ali 31. decembra, v Slovenijo pa se vrnili 1. (vzletite ob 18.55) ali 2. januarja.

Preberite še: Šokantna izpoved Slovenke: »31-letnica se je izdajala za najstnico, nadlegovala me je na vsakem koraku«.

Morda vas zanima še: Ta test odkriva, zakaj še vedno niste našli sorodne duše.


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)