Kako očistiti dom negativne energije

S preprostimi tradicionalnimi tehnikami poskrbite, da boste iz doma pregnali negativno energijo.

29.7.2015 ob 6:40

shutterstock_173422517.jpg

Včasih jo preprosto občutite. Še sami ne znate razložiti, kako, veste le, da je tam. Negativna energija, ki v vas in vseh, ki živijo pod isto streho, navdaja z nemirom ter kvari medosebne odnose. Zato tedaj, ko jo boste začutili naslednjič, ukrepajte. S pomočjo sledečih preprostih tehnik.


Že slediš Mični na Facebooku?

Zavrtite pozitivno glasbo. En od načinov, s pomočjo katerih se lahko znebite negativne energije v domu, je spodbudna glasba. Ta naj bi po tradicionalnem kitajskem verovanju razbila določene energijske obrazce, seveda tiste, ki na vas ne delujejo najbolje. Poleg tega takšna glasba budi pozitivne misli in emocije. Če želite torej iz doma pregnati negativno energijo, si zavrtite glasbo po vašem okusu (seveda takšno, ki vas dvigne), ob njej zapojte, zaplešite ter preženite slabe misli.


Preverite še:

shutterstock_186087515.jpg

Rešite se nepotrebnih stvari. Obstaja prepričanje, da se slaba energija kopiči v starih predmetih. Zlasti to velja za tiste, ki ste jih v preteklosti uporabljali tedaj, ko ste občutili jezo, depresijo ali bes. Poleg tega so z nekaterimi predmeti povezane žalostne zgodbe, pa čeprav morda celo ne vaše. Če se želite znebiti negativne energije, se  jih znebite.

Spremenite razpored pohištva. Spremenjen razpored pohištva je odlična stvar, saj lahko s pomočjo pravilne razporeditve zagotovimo lažji pretok energije. Središčni del prostora naj bo prazen, soba sme biti preveč natrpana s  pohištvom ali drugimi predmeti.

shutterstock_212320537.jpg

Uporabite morsko sol. Po nekaterih tradicionalnih verovanjih je morska sol odlična za premagovanje negativnih vibraciji. Če začutite, da se v vašem domu kopiči slaba energija, vzemite sol in jo posujte v kote prostorov ter po dvorišču okoli hiše. Prav tako lahko malce soli dodate vodi, s katero pomivate tla.

Očistite preproge. V preprogah se kopiči veliko umazanije in z njo negativne energije. Zgolj sesanje te ne bo pregnalo. Odnesite preproge na zrak jih dobro prezračite, iz njih stepite prah ter negativne vibracije. Teh se lahko znebite tudi tako, da v ognjevarni posodi z držalom zažgete nekaj posušenih listkov žajblja in se z njim sprehodite po domu.

shutterstock_114642325.jpg

Očistite vhod v dom. Seveda negativna energija največkrat pride iz zunanjosti. Zato očistite balkone in dvorišče, pometite z njih prah in odvrzite vse stvari, ki jih kopičite na njih, pa jih več ne potrebujete.

Morda se vam nekatere tehnike zdijo malce nenavadne, a jih kljub temu preizkusite. Škodovale zagotovo ne bodo.


Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)

Odgovori na vprašanje, zakaj seksamo vse manj (niso krivi le telefoni in družabna omrežja)