Kaj nered v avtomobilu, na pisalni mizi ali v omari pove o vas

Kotiček doma, kjer nikakor ne morete vzdrževati reda, veliko pove o tem, kakšen je vaš značaj.

31.8.2021 ob 5:10 | Foto: Nina Malyna/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Kaj nered v avtomobilu, na pisalni mizi ali v omari pove o vas

Še tako redni, dosledni in urejeni posamezniki imajo svojo šibko točko, na kateri se vedno ustvarja nered. Katera je pri vas? Je to pisalna miza, omara z oblačili, klet, morda avto?

Verjeli ali ne, tisto, kar ste izbrali, veliko pove o vašem značaju. Kaj natančno, pa razkriva portal 24sata.

Garderobna omara: muči vas nostalgija

Neurejena garderobna omara priča, da še vedno živite v preteklosti. Natančneje: sanjarite o časih, ko ste bili mlajši, srečnejši, vitkejši …

Vaša omara je tako prepolna oblačil, ki jih ne nosite, a vas spominjajo na obdobje življenja, ko ste verjeli, da lahko dosežete vse in da je vse mogoče. Ne želite se jih znebiti, saj bi se z njimi znebili nečesa, kar vas spominja na lepše dni.

 

Vsega tega se sploh ne zavedate. Prav tako kot tudi ne, da bi se počutili veliko bolje, če bi se že končno rešili spon preteklosti, iz omare odstranili vse, kar že leta niste oblekli in se raje bolj, kot preteklosti, posvetili sedanjosti ter prihodnosti.

Pisalna miza: vaša šibka točka je odlašanje

Gore papirja, nešteto svinčnikov, sponk, lončkov kave ali čaja in še mnogo več se najde na vaši pisalni mizi, ki je nikakor ne morete spraviti v red. Prav za prav se v to smer niti ne trudite. Res je, da vam gre na živce, ko komaj najdete prostor za delo, a nekako ga, miza pa ostaja neurejena.

Kaj to govori o vas? Da radi odlašate z opravili in nalogami, jih puščate za zadnji trenutek in ste zato pogosto v stiski s časom, saj le težko lovite roke, ki jih zastavljate sami ali vam jih določajo drugi.

Veliko lažje in bolje bi živeli, če bi zadeve opravljali sproti, še prej pa pospravili mizo, na kateri bi lažje opravljali vse, kar vas čaka.

Garaža: umikanje pred težavami

Nedokončani projekti v garaži, razmetano orodje in povsod nametani pripomočki o vas govorijo, da imate težave s soočanjem z ovirami ter težkimi situacijami. Namesto, da bi jih reševali, se pred njimi umikate ter se pretvarjate, da jih ni. Takoj, ko se nekaj ne odvija po vaših pričakovanjih, zamižite na obe očesi ter se obrnete stran.

S tem  seveda ne sebi in ne drugim ne delate prav nobene usluge, kajti težave v končni fazi ne izginejo, temveč se le kopičijo do mere, ko postanejo neobvladljive.

In sedaj, ko veste, kje je vzrok za vašo tesnobo in slabo mentalno zdravje veste tudi, kako oboje premagati oziroma izboljšati. Začnite pri pospravljanju garaže ter nadaljujte v pravo smer.

Avtomobil: težko postavljate meje

V vašem avtomobilu je mogoče najti vse: od praznih papirčkov do neopranih majic, drobtinic, tudi kakšen star keks ali sendvič. Več, kot je v njem krame, manj je prostora za vas. S tem pa občutite stisko in pomanjkanje osebnega prostora.

Zato v resnici ni nenavadno, da imate težave s postavljanjem meja: kako blizu nekoga spustiti, kako se postaviti zase in kdaj reči ne. Preobremenjenost in nelagodje sta vaši stalni spremljevalki, ki bi se ju zlahka znebili tako, da bi se naučili postavljati meje, čez katere nihče ne bi smel in, seveda kot prvo, da bi že končno pospravili avto. Kajti priznali ali ne, nekje je treba začeti.

Podstrešje: težave imate z občutkom krivde

Na podstrešju hranite vse malenkosti: stare zvezke, beležke, darila in voščilnice. Že misel na to, da bi se jih znebili, v vas zbuja bojazen pred krivico, ki naj bi jo s tem storili prvotnemu lastniku ali osebi, ki vam jih je podarila. Kajti morda ste jo nekoč hote ali nehote prizadeli in še vedno vas zato razžira občutek krivde, ki postaja vse bolj težko čustveno breme.

Zapomnite si, krivice ne morete popraviti tako, da se vam na podstrešju nabira krama. Zato se rešite vsega, kar je tam odveč in osebam, ki jim še lahko, raje drugače pokažite ali povejte, da vam je žal. S tem ne boste uredili le podstrešja, temveč se boste osvobodili tudi spon, ki vas ovirajo na poti do kvalitetnejšega življenja ter boljšega počutja.

Priporočamo tudi: Kam je izginil nepremičninski bonton

Preberite še: 5 najpogostejših razlogov za stalen nered v stanovanju

Morda vas zanima tudi: Tudi on lahko postane redoljubnež


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)