Čudovita ljubljanska kavarna opažena med svetovnimi oblikovalskimi presežki (FOTO)

Trnovska kavarna Lolita Eipprova se poteguje za arhitekturno priznanje.

21.10.2021 ob 5:15 | Foto: Miran Kambič, Taja Košir Popovič | Avtor: Da. M.

Čudovita ljubljanska kavarna opažena med svetovnimi oblikovalskimi presežki (FOTO)

Priljubljen in svetovno znani spletni portal, ki pokriva teme iz arhitekture in oblikovanja, Dezeen, vsako leto podeli nagrade za arhitekturne in oblikovalske presežke. Nagrade podeljuje v 12 kategorijah, zmagovalci pa so izbrani s strani strokovne žirije in pa bralcev portala.

V kategoriji trajnost se je znašla čudovita kavarna Lolita Eipprova, ki je letos poleti obogatila trnovsko ponudbo lokalov. Kot pišejo pri Deeznu, so arhitekti iz studia Triiije za opremo uporabili manj kot 30 odstotkov novih materialov in kosov, večina opreme je namreč reciklirana. 

»Lepo je biti v družbi samih vrhunskih in izstopajočih svetovnih interierjev. Zelo smo počaščeni in seveda veseli. Lolita Eipprova je nastajala premišljeno, z dobro ekipo in z res velikim užitkom, saj smo se lahko pri ustvarjanju interierja prepustili kreativnosti brez večjih časovnih in drugih omejitev. Prostor je zasnovan zelo trajnostno, uporabljeni so bili reciklirani materiali, umetnikove poslikave (Jaša Mrevlje Pollak) so nastajale na licu mesta v času, ko se je svet ustavil, sedaj pa kavo in čaj strežemo v skodelicah, ki jih pridobivamo ali kupujemo večinoma iz druge roke, Lolita Eipprova pa vabi v svoje romantično okolje z odprtimi vrati in dišečimi in vedno svežimi dobrotami,« so uvrstitev v elitno družbo komentirali v biroju Triiije.

Poleg nagrad Dezeen pa se je ekipa arhitektov s projektom Lolita Eipprova znašla tudi med nominiranci za nagrado nagrado RBDA 2021 (Restaurant and Bar Design Awards) v trajnostni kategoriji. »Prejšnji teden so bili razglašeni zmagovalci in žal nismo bili med njimi, a je že nominacija priznanje, ki nam ogromno pomeni,« pravijo.

Zmagovalci nagrad Dezeen bodo znani v novembru, do takrat pa si lahko ogledamo fotografije krasnega ambienta.

Preberite še: Detajl mojega doma: Hannah Mancini ponosna na ukrivljeno zofo iz sedemdesetih

Morda vas zanima tudi: Detajl mojega doma: Manja Stević o opremljanju in prenavljanju stanovanja med epidemijo


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)