5 noro zabavnih popestritev doma, ki ne bodo navdušile samo otrok

Otroška domišljija in igrivost sta včasih lahko odličen navdih pri opremljanju doma. Tudi tistega doma, kjer živijo zgolj odrasli.

28.9.2019 ob 6:00 | Foto: Getty Images | Avtor: F. M.

5 noro zabavnih popestritev doma, ki ne bodo navdušile samo otrok

Kot je nekoč izjavil že Steve Jobs – dizajn je veliko več kot to, kako so stvari videti. Gre za to, kako delujejo. Pri opremljanju doma je torej smiselno, da stvari niso zgolj dobro videti, ampak da opravljajo tudi svoje funkcije.

Uporabna vrednost spodnjih idej je nekoliko drugačna od tega, česar smo vajeni v svojih vsakdanih, a nič manj izjemna. Zbrali smo nekaj zabavnih idej, ki ne bodo navdušile zgolj otrok, ampak vse, ki niso pozabili na otroško veselje in igrivost, ki nam ju v odrasli dobi pogosto zmanjka.

Gugalnice

Le kdo otroštva ne povezuje z gugalnicami. Občutek letenja in padanja v varnem objemu gugalnic je sinonim otroške radosti. In le zakaj jih ne bi povabili tudi v svoj dom? Priljubljeni so gugalni stoli, ki jih z močnim vijakom pričvrstite v strop, vedno pa navdušujejo tudi gugalne mreže. Pazite le, da boste to pričvrstili na betonsko nosilno steno, saj predelne stene vaše teže verjetno ne bodo zdržale.

Vertikalni vrtiček 

Vertikalni oziroma navpični vrtički so zadnja leta prava uspešnica. Njihova prednost je, da ne zavzamejo veliko prostora, saj so postavljeni vertikalno, ob steni. Poleg tega so videti kot umetnina namesto slike, hkrati pa prostoru čistijo zrak. Če se odločite za pravo rastlinje, obstaja kup sistemov namakanja. Na poličke namestite lončke z rastlinami, ki jih nato obrastejo. Če vam bolj kot vse ostalo takšen dodatek služi zgolj kot vizualna popestritev, lahko namesto pravih rastlin tja postavite umetno rastje.

Galerija z mrežo za počitek

Številna sodobna domovanja imajo galerije, ki segajo visoko pod strop, kar je odlično za osvetlitev in odprtost, ni pa to vedno najboljši izkoristek bivalnega prostora. Kaj pa, če bi skozi dvignjen strop napeli močno mrežo, na kateri lahko poležavate in v boju z gravitacijo preberete dobro knjigo? Mreža bo tako odprla nov prostor za oddih, ne da bi tudi vizualno in svetlobno zaprla pogled.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Net Lofts (@netlofts) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by LoftNets (@loftnets) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Net Lofts (@netlofts) on

Stopnišče s toboganom

Če živite v večnastropnem domovanju, je verjetnost, da so spalni prostori postavljeni na vrh hiše in se boste morali zjutraj spustiti v spodnje prostore, velika. Si predstavljate, da dan začnete na tako zabaven način? Naj vas v kuhinjo do prve jutranje kave in zajtrka zapelje tobogan!

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendra Levy (@kendra_realestate) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by IVI 3D Play Carpets (@ivi3dplaycarpets) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @redwood.builders on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Chelsea Gabrielle Fyles (@theinteriorlibrary) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by If I Get Rich... (@ifigetrich) on

Pod milim nebom

Če smo včasih stene barvali v vse mogoče barve, je danes trend snežno belih zidov še najbolj šik. Belina optično poveča prostore, pa tudi na možgane ne deluje hektično, kot na primer močna oranžna ali rdeča. A to ne pomeni, da pri pleskanju ne smete biti kreativni. Kaj pa, če bi bil zvezda med stenami kar strop? Na nebo lahko z nežnimi pastelnimi barvami zarišete oblake, s pomočjo dobrega električarja ali odsevnih tapet, ki čez dan posrkajo svetlobo, pa lahko nebo tudi posujete z zvezdami, ki vam mežikajo ponoči.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AJ Wallpaper (@aj.wallpaper) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SDceilings (@stretch_ceilings) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Brittany Arvanites (@britarvs) on


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)