Victoria Beckham: Tesna oblačila so bila odraz nesamozavesti

Potem, ko je Victoria Beckham glasbene odre zamenjala za modni svet, se je v njenem življenju marsikaj spremenilo.

16.6.2020 ob 5:45 | Foto: Gonzalo Fuentes/Reures, Instagram | Avtor: M. FL.

Victoria Beckham: Tesna oblačila so bila odraz nesamozavesti

Victoria Beckham je pokroviteljica britanskega tedna mode maturantov. V omenjeni vlogi je med drugim odgovarjala na vprašanja mladih, ki se izobražujejo na tem področju, njene izkušnje, spomine, nasvete in napotila pa so zbrali v časopisu The Guardian.

Ena od dijakinj je modno oblikovalko povprašala o njenem osebnem slogu oblačenja, ob čemer se je Victoria vrnila v obdobje nastopanja v skupini Spice Girls:

"Kot skupina smo imele stilista, ki je skrbel za našo zunanjo podobo. Zasebno nikoli nisem imela stilista. V preteklosti sem pogosto nosila ozka, tesna oblačila. Še vedno jih imam nekaj, a na splošno je moj slog postal veliko bolj sproščen in udoben.

Ko pomislim za nazaj moram priznati, da sem s tesnimi in oprijetimi oblačili skrivala negotovost vase," je povedala mama štirih otrok in dodala, da se je s tem, ko se je z odrov umaknila v poslovni svet, spremenil tudi njej način oblačenja.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Spice Girls (@spicegirls) on

"Nemogoče je cel dan preživeti v visokih petah. Vsak dan me čaka ogromno opravil: sem mama,  soproga, oblikovalka, podjetnica, veliko časa preživim v studiu. Temu sem prilagodila garderobo. Spomnim se, da sem se nekoč v New Yorku na reviji pojavila v udobnih hlačah in čevljih ter bila deležna neštetih opazk v smislu: saj ima vendar obute superge!"  A ona se na to ni in se ne ozira:

"Z leti sem postala samozavestnejša. Vem, kaj mi odgovarja, vem, v čem sem videti dobro, vem, v čem se dobro in udobno počutim. Nimam več občutka, da bi se morala dokazovati s tem, kar nosim," je povedala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Victoria Beckham (@victoria__beckham) on

Kakšen nasvet pa bi dala mlajši sebi, so jo vprašali dijaki.

"Zaupaj šestemu čutu," je odgovorila zvezdnica: "Šesti čut je tam z razlogom in vedno ga je treba poslušati."

Ali Victoria pogreša čase, ko je bila pop zvezdnica?

"S skupno Spice Girls smo se zelo zabavali. A prav nič ne pogrešam tistih dni. Preteklost je preteklost in sedanjost je sedanjost. Rada počnem, kar počnem, v svoje delo z veseljem vlagam kreativnost, rada pomagam ženskam odkrivati najboljšo različico sebe. V modnem svetu se počutim dobro, modni svet me navdušuje, mi nudi navdih in veselim se prihodnosti, ki me v njem čaka."

Zvezdnica se je ob tej priložnosti dotaknila tudi pandemije s koronavirusom in poudarila, da se prav iz te izkušnje lahko veliko naučimo.

"Kriza nas je marsičesa naučila. Med drugim, kako sodelovati na vseh področjih življenja. Tako na osebnem kot na poslovnem. Zaradi nje lahko razširimo obzorja, je povedala Victoria, ki karanteno preživlja skupaj z družino: soprogom Davidom in otroki Romeom, Cruzom ter Harper, najstarejši sin Brooklyn pa je v karanteni s svojim dekletom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by David Beckham (@davidbeckham) on

Kako pa je videti njen dan?

"Vsako jutro vstajam zgodaj, telovadim, moja dnevna oprava je sproščena in udobna: kavbojke in majica ali pulover. Vsak dan veliko hodimo v naravi, zato so moja edina obutev superege. Rada preživljam čas z družino in se ne obremenjujem preveč z oblačili. Zato: definitivno ne visokih pet."

Preberite še: Modni svet pred velikimi spremembami: konec modnih revij in sezonskih kolekcij

Morda vas zanima tudi: Zakaj Victoria Beckham že leta ni oblekla tangic


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)