V Pulz po vinilke, trenirke in printe, a ne v krznenem plašču

Pulz je nova trgovinica z vinilkam in second hand oblačili, kjer ne boste našli pravega krzna, je pa na prodaj marsikaj drugega.

23.11.2017 ob 9:10

1-min.jpg

Ljubljana je bogatejša za novo trgovino z oblačili iz druge roke, kjer najdete tudi vinilke in prostor za druženje. To je second hand trgovinica na Metelkovi ulici, kjer poleg pisane ponudbe oblačil in printov Blaža Rojsa lahko brskate med ploščami, kakšno od njih postavite na gramofon, odplavate v nostalgiji in posedite v kletni "dnevni sobi", ki je videti, kot da se je čas v njej ustavil že kakšnih 20 let pred našim obiskom.

3-min.jpg

Prostor, kamor se lahko prideš še malo podružit 

"Na idejo sem prišla v tujini, nekaj časa sem živela v Berlinu in Gdansku, kjer je trgovin s takšnim konceptom ogromno. Ko sem se vrnila v Ljubljano, sem pogrešala takšno ponudbo in odločitev, da se tega lotim kar sama, je padla," nam je ob odprtju Pulza zaupala Maja Zupančič, gospodična, ki stoji za novo ljubljansko pridobitvijo.

2-min.jpg

A Pulz je vse več kot le trgovina. "Prav v tujini sem ugotovila, da je fino, če ima projekt širšo zgodbo, kot to, da je samo trgovina. Tako je nastal prostor, kamor se lahko prideš še malo podružiti," dodaja Maja, ki je iz tujine uvozila tudi oblačila, ki jih najdemo na obešalnikih. Največ jih je s Poljske, nekaj z Velike Britanije in Zagreba, pri izboru, kaj bo postavila na police, pa je precej selektivna.

V zimo v enodelnem smučarskem kombinezonu iz devetdesetih 

V Pulzu je največ poudarka na oblačilih iz devetdesetih in osemdesetih, veliko je šumečih trenirk, jaken, bund, majčk in puloverjev, vsi plašči so iz umetnega krzna, kosov iz pravega pa v Pulzu ne boste našli z razlogom.

4-min.jpg

Še ena od posebnosti trgovinice je zagotovo ponudba enodelnih smučarskih kombinezonov, tistih, v katerih smo se pred leti smešili na smučiščih, letos, ko zapade sneg, pa jih bodo najbolj pogumni hipsterski trendsetterji verjetno nosili kar po ljubljanskih ulicah.

"Želim si, da se ljudje začnejo zavedati, kako prenasičeni smo"

Cenovni razpon oblačil je nekje med 10 in 70 evrov, poleg kakovosti oblačil pa ima nakupovanje v second handih tudi ekološke prednosti. "Želim si, da se ljudje začnejo zavedati, kako prenasičeni smo, sploh z oblekami. Zakaj ne bi oblačil reciklirali in zmanjšali potrošnje," razmišlja Maja, ki je že ob otvoritvenem dnevu trgovine presenečena nad množičnim obiskom in hvaležna za podporo bližnjih in vsesplošno zanimanje za njen nov projekt.

Besedilo in fotografije: Maja Fister


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)