Usnjen plašč je nazaj

Kos, ki zahteva modno znanje.

27.10.2015 ob 9:00

NewYork096-bg.jpg

Letošnjo jesen zagotovo zaznamujejo plašči. Lahko gre za ogrinjala, vojaške parke ali klasične trenč plašče. In še ena vrsta plaščev se je vrinila oziroma vrnila med trende. Usnjen dolg plašč, za katerega si res ne bi mislili, da se bo vrnil iz 90. let prejšnjega stoletja.


Že slediš Mični na Facebooku?

Usnje je vedno močan element v modi in med trendi praktično nikoli ne zamre. Iz sezone v sezono je vključeno v skorajda vse kose, od najbolj tipičnih usnjenih jaken, kril do že nekoliko manj usnjenih hlač. Letos pa še v obliki plašča.

Prav takšni, kakršni so se nosili dvajset let nazaj, malo čez kolena, se vračajo na naše obešalnike. Vprašanje je le, ali izbrati običajno ali lakirano usnje. Tu se najbolj odmevni oblikovalci razlikujejo s svojimi vizijami. Najbolj ekstravagantne kreacije so naredili pri znamkah Saint Laurent, Miu Miu in Marni, pri Gucciju so šli v retro smer, klasiki so ostali zvesti pri Lanvinu in Burberryu, sestri Olsen pa sta za znamko The Row naredili bolj sproščeno verzijo usnjenega plašča.

Usnjen dolg plašč je zagotovo izbira za ženske z nekoliko več modnega znanja, saj zahteva pravilno kombiniranje in modno samozavest. V nasprotnem primeru ste lahko namreč hitro videti kot le še nekdo, ki se je zataknil v devetdesetih.

Avtorica: Da. M.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)