To je skrivnostna modna aplikacija, ki osvaja svet

Aplikacija Shein je v ZDA celo prekosila Amazon.

17.8.2021 ob 5:05 | Foto: Andrey Popov/GettyImages | Avtor: Š. R.

To je skrivnostna modna aplikacija, ki osvaja svet

Svet osvaja nova aplikacija za nakup oblačil – Shein (She In). Kitajska znamka je v zadnjem obdobju povsem obnorela zlasti mlado populacijo na TikToku. V ZDA je po številu naloženih aplikacij celo presegla Amazon.

Modni poznavalci pravijo, da Shein zmaguje v boju z giganti kot sta Zara in H&M, saj uporabnikom ponuja hitrejši dostop do modnih kosov, prav tako jim nudi boljši digitalno podporo, piše CNN. »Spremenili so model, poskrbeli so, da hitra moda zdaj izgleda počasna,« je dejala Erin Schmidt, analitičarka pri Coresight Research.

Kako deluje?

Razlog za obsesijo z aplikacijo se skriva v popustih. Ti se nabirajo prek točk – z vsakim obiskom aplikacije posameznik dobi več točk. Obisk aplikacije večkrat na dan je tako pri mnogih že postal navada, posledica pa so: več popustov in tudi nakupov. Shein točke podeljuje že za vstop v aplikacijo, dodatne pa še za spremljanje živih prenosov predstavitev kolekcij in denimo sodelovanje v različnih oblikovalskih natečajih.

Da hitro postaneš odvisen in da je vse skupaj podobno kar igranju video igric, je dejala 20-letna Anushka Sachan iz Hongkonga. »V tem času sem prenehala nakupovati prek H&M. Gre za to, da dejansko lahko kupiš isto stvar, le veliko ceneje,« je povedala.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SHEIN.COM (@sheinofficial)

Shein se je sicer že leta 2008, pod imenom ZZKKO rodil na Kitajskem. Sprva so prodajali le poročne obleke, pozneje pa ponudbo razširili na splošno žensko modo. Preimenovali so se v »Sheinside«, leta 2015 pa ime še skrajšali. Tako kot številnim spletnim ponudnikom, je tudi vzpon te aplikacije zakurila pandemija koronavirusa in lani oktobra (po prodaji) postala največja modna znamka na svetu.

Preberite še: Trgovine so zaprte, na spletna naročila pa čakamo celo večnost - kaj storiti? Poznamo 4 rešitve

Morda vas zanima tudi: Nakupovalna norija v času pandemije: bomo varčevali ali se tolažili z darili? (odgovarja psihologinja)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)