Tiny Tatoos obnoreli svet

Mini poslikave na najbolj nepričakovanih delih.

5.10.2015 ob 12:30

image_14320984_6bg.jpg

Veliki ornamenti, XL-tatuji ali strašljivi motivi, kot so mrtvaške glave, naj ostanejo domena porednih fantov, kajti modna dekleta prisegajo na modne tiny tatoos, ki so prikupni, stilski in celo poetični. Jasno, da so takoj obnoreli svet slavnih, ki so svoja telesca že dodobra okrasili z njimi.


Že slediš Mični na Facebooku?

Nova ikona

Ruby Rose, dekle trenutka, jih ima neverjetnih šestdeset! Med njimi ključ, svoje horoskopsko znamenje, posamezne črke abecede in celo cele zapise. Nič čudnega, da so njeni tatuji medtem vsaj že tako znani kot ona! Kajti samosvoja 29-letnica ni superuspešna le kot manekenka, didžejka in igralka, tudi njen videz je prava senzacija. Divja poslikava telesa, temni kratki lasje in rockerska oblačila so njeni zaščitni znaki. Požvižga se na siceršnji oblačilni slog, ki vlada v Hollywoodu in ki ga obvladujejo drage blagovne znamke, in prav zato jo častijo kot novo ikono.

Manekenka, didžejka in igralka Ruby Rose velja za kraljico majhnih tatujev.

Na drugi pogled

A tudi druge je navdušil val tetoviranja, nežne XS-tatuje je tako opaziti že na številnih slavnih osebah. A bistvo je v tem, da so nežne linije vidne šele na drugi pogled, se pravi, na bolj posebnem delu ko je nameščen tatu, toliko bolje. Manekenka in igralka Cara Delevingne si je na primer v uho vtetovirala diamant, okrog ušesa pa zvezdice, blogerka Chiara Ferragni ima na notranji strani nadlakti vtetoviranega Mikija Miško, ki dela selfi, ob tem pa še nekaj geometrijskih oblik, oko in številne napise. Britanska igralka Emilia Clarke si je dala na mezinec pridno čebelico.

Vstopni scenarij

Prav za začetnike so filigranski mini tatuji optimalni, saj se po tej poti korak za korakom lotevajo poslikave telesa. Med najljubše motive štejejo črke, posameznikove srečne številke, srčki, zvezde, violinski ključ, sidro, pentljice pa tudi vsemogoče lastne kreacije na zapestju, za ušesom, na vratu, med prsti ali na stopalu.

Prava izbira

Če smo vas z novo smernico navdušili, pa še dobronameren napotek: bodite previdni pri izbiri izdelovalca tatuja. Naj bo le najboljši mojster dovolj dober, pri tej izbiri ne velja varčevati. Kajti prav tanke linije zahtevajo vrhunsko roko in izkušnje. Pred dokončno odločitvijo si oglejte več profesionalnih studiev, po navadi je potem spontana odločitev najboljša. Kjer se najbolje počutite, ostanite. Čistoča mora biti seveda na prvem mestu. Kar je še pomembno: svež tatu je treba oskrbovati – mazati z bepanthenom ali posebnimi izdelki za tatuje, prav tako so sonce, solarij, klorirana in slana voda ter savna prve tedne tabu.

V barvah

Pa še nekaj: ne oklepajte se zgolj enobarvnih mojstrovin, tudi bele in barvne verzije so vse bolj priljubljene.

Avtorica: Petra Kancler


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)