Stilske napake, ki jih delajo tudi modna dekleta

Tudi najmodnejša dekleta kdaj delajo slogovne napake. Brez skrbi, stanje ni kritično.

14.8.2015 ob 8:15

Milanob.jpg

Če ste med dekleti, ki obožujejo modo, ne morejo brez brskanja po trgovinah in so ves čas na preži za novimi trendi, se vam najbrž zdi, da vam nikoli ne spodleti, a dogaja se tudi najboljšim.


Že slediš Mični na Facebooku?

Zato je dobro prepoznati svoje napake in poskrbeti, da se ne bodo več ponovile. Spodaj je pet najpogostejših in nekaj nasvetov, kako jih preprečiti v prihodnje.


Še več modnega navdiha poiščite v spodnjih člankih:

Paris086.jpg

Na sebi imate preveč očitnih znamk. Nošenje kosov, ki več kot očitno kažejo znamke, kmalu ni več okusno. Pas Moschino, torbica Louis Vuitton, šal Burberry ... To je odločno preveč. Raje poskusite vidne logotipe znižati na minimum. Če se boste denimo odločili za izstopajočo torbico priznane znamke, naj bo pas bolj umirjen, enako velja za preostalo opravo. Kmalu bo videti, da se preveč trudite, pa je veliko privlačnejše, če je slog lahkoten.

Preveč trendov hkrati. Najbrž hočete vsem pokazati, da ste v koraku z modnimi smernicami, a tudi tukaj lahko hitro prestopite mejo dobrega okusa. Vsega skupaj je lahko hitro preveč, zato ne pretiravajte. Raje si trende razdelite po dnevih in tako bodo vsi prišli na vrsto.

Paris0.jpg

Navdušuje vas najnovejši trend, čeprav vam ne pristoji. Oklepanje nečesa zgolj zato, ker je v modi, je neumnost. Bodite odkriti do sebe in si priznajte, če vam kaj ne pristoji. Saj niste lutka, nobene potrebe ni, da bi bile v vsakem kosu videti odlično. Raje poiščite slog, ki vam je pisan na kožo, tako bo tudi vaša samozavest večja.

Nosite kose, ki se vam ne prilegajo. V zadnjem času so priljubljeni veliki kosi, pri katerih pa se lahko hitro opečete, zato bodite previdni pri nakupu. Kosi, ki se vam ne prilegajo, niso nikoli v modi. Poiščite dobro šiviljo, ki jih bo znala prilagoditi vaši postavi, predvsem pa kupujte oblačila boljšega kroja.

Pretiravanje z modnimi dodatki in nakitom. Modni dodatki dajo opravi piko na i, a jo lahko tudi pokvarijo. Zgodba s preveč znamkami se tukaj ponovi, zato je tudi nasvet podoben: odločite se za minimalističen pristop, nevpadljiv nakit in umirjene modne dodatke.

Avtorica: B. G.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)