Kako stilsko obvladati proporce svojega telesa

Ko sestavljamo opravo, si želimo, da bi oblačila kar najlepše poudarila naše atribute, kajne?

2.7.2015 ob 8:15

Paris76.jpg

A na žalost si je to včasih lažje zamisliti kot izvesti. Popolno uskladiti proporce svojega telesa je nemalokrat pravi izziv, zato je dobro poznati nekaj osnovnih pravil. Gre za preprosto znanje ujemanja različnih kosov in kako skupaj tvorijo popolno celoto, ki odlično poudarijo vaše atribute.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Poglejte nekaj modnih idej, s pomočjo katerih se lahko v trenutku prelevite v fatalno zapeljivko. Navdih smo poiskali kar pri zvezdnicah.


Za še lažje urejanje ne spreglejte teh člankov:Kombinirajte: odrezan top z maksi krilom. Vaše noge bodo s pomočjo dolgega krila takoj pridobile na dolžini, svoje pa bo prispeval še odrezan top, ki bo lepo razdelil vaš trup.

Kupite: obleko z A-krojem. Gre za obleko, ki od pasu navzdol pade v obliki črke a. Takšen kroj lepo poudari najožji del vašega telesa - pas. Poiščite takšno, katere dolžina bo segala tik nad kolena; karkoli krajšega lahko hitro omeji brezskrbno gibanje.

Pas na pas: modni dodatek naj zaobjame vaš pas. Pas okoli najvitkejšega dela vašega telesa bo optično podaljšal noge, in vas vizualno naredil vitkejše.

Preizkusite še ta trik: vozelj. Namesto, da bi srajco zatlačili v krilo ali hlače, jo lepo zavežite na pasu. S tem boste zopet ustvarili iluzijo dodatne vitkosti v pasu.

Preusmerite pozornost na obraz: nosite oblačila z V-izrezom. Majice, srajce in obleke z V-izrezom bodo ukradle pozornost in zagotovile, da bodo pogledi osredotočeni na vaš obraz. A pozor - globlji kot bo izrez, bolj bo pozornost kradel dekolte. Ob tem velja upoštevati, da naj bo dolžina krila, hlač ali obleke obratno sorazmerna z globino dekolteja.

Ohlapno + oprijeto: eno z drugim. Kadar se nagibate k bolj sproščenim, neoprijetim hlačam ali kavbojkam, zraven kombinirajte oprijeto majico, kadar pa ste pri volji za ohlapnejšo majico, naj bodo hlače oprijete. Tako boste obdržali pravo ravnotežje. Za piko na i ohlapnejšim hlačam in oprijeti majici dodajte čevlje z visoko peto.

Ste našli kaj uporabnega zase?

Avtorica: B. G.

Foto: Reuters, Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)