Sezona porok: To so najlepše obleke, ki jih lahko oblečeš kot gostja

Sezona porok je tu in gotovo se sprašuješ, kaj obleči.

3.5.2022 ob 5:26 | Foto: Tom Merton/Getty Images | Avtor: E.N.

Sezona porok: To so najlepše obleke, ki jih lahko oblečeš kot gostja

Meseci, ki so pred nami, s seboj prinašajo najbolj priljubljene termine za organizacijo poročnega slavja. Sončno vreme in možnost praznovanja na odprtem sta dva ključna razloga, zakaj organizirati poroko pozno spomladi in poleti. Udeležbi poroke seveda pritiče tudi izbira primerne oprave gostov. Poletne obleke so odlična izbira, najprej pa ponovimo nekaj glavnih zapovedi, ki jih pri izbiri oblačil zapoveduje poročni bonton. 

Zlato pravilo je gotovo opozorilo, da s svojo opravo ne bi kradli pozornosti ženinu in nevesti. Na poroki je bela barva namenjena le njima, tako, da se moramo sami izogniti tej barvi, prav tako podobnim odtenkom krem in bež tonov. Tudi rdeča naj ne bi bila zaželena, saj je nase privlači poglede svatov, ki morajo biti na ta dan namenjeni mladoporočencema.

Sicer pa smo pri izbiri obleke za poletno slavje lahko precej sproščeni. Primerno je, da smo videti elegantno in urejeno, seveda pa z glamurjem ne gre pretiravati. Izogibati se moramo kratkim krojem in globokim dekoltejem, saj ne želimo, da bi bil naš videz vulgaren. Prav tako ne pretiravajmo z nakitom in previsokimi petami.

Plapolajoče in razigrano

Poroka je vesel dogodek, zato je lahko igriv tudi kroj naše obleke. Zaželene so dolge obleke, ki niso preveč oprijete in v katerih se bomo počutili sproščeno ter udobno. Prav tako so lahko razigrani tudi vzorci na tkanini, ki jo izberemo. Če mladoporočenca na vabilu izrazita željo barve ali teme poroke, se je tega seveda treba držati.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dolce&Gabbana (@dolcegabbana)

Eleganten kostim 

Če se bolje kot v obleki počutite v dvodelni opravi, pa na poroki lahko blestite tudi v kostimu. Letošnji trendi so nadvse naklonjeni širokim kompletom z dolgimi rokami, prav tako je izjemno trendi kombinacija krila in ujemajočega se blazerja. Zopet se je priporočljivo izogniti odtenkom rdeče in poseči po kostimih z vzorci.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by MANGO (@mango)

Krajše in prikupno

Kot smo že omenili, naj izbira obleke ne bo preveč drzna, kljub temu pa se lahko mirno odločimo za krajšo dolžino. Ta naj sega vsaj do dolžine kolen, mini različicam se velja izogibati. Posebni detajli so seveda zaželeni, izbirajte med kroji s širokimi rameni, volančki in napihnjenimi rokavi. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Reformation (@reformation)

Elegantna obutev

Čeprav najnovejši modni trendi dovoljujejo kombiniranje superg z različnimi elegantnimi opravami, se tej zapovedi na poročnem slavju izognite. Visoke pete so veliko bolj primerna izbira, lahko pa se odločite tudi za elegantne sandale ali balerinke.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by AMINA MUADDI

Preberite še: Top 5 čevljev, ki bodo najbolj zaznamovali sezono pomlad/poletje 2022

Morda vas zanima tudi: To so najbolj trendi modeli kopalk za poletje 2022


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)