Top 5 čevljev, ki bodo najbolj zaznamovali sezono pomlad/poletje 2022

To sezono bodo vse oči uprte v naslednjih pet modelov obutve.

5.4.2022 ob 5:44 | Foto: OksanaKiian/Getty Images | Avtor: E.N.

Top 5 čevljev, ki bodo najbolj zaznamovali sezono pomlad/poletje 2022

"Dekletu dajte pravi par čevljev in osvojila bo svet," je nekoč dejala ikonična Marilyn Monroe. Čevlji so namreč že od nekdaj eden izmed najbolj pomembnih kosov garderobe in to sezono ne bo prav nič drugače. V ospredje namreč zopet stopajo čevlji, prava izbira pa lahko celotnemu videzu naredi veliko uslugo. Katere izbrati letos?

To pomlad se v modo vrača kar nekaj modeov obutve, ki bi jo še do včeraj kaj hitro oklicali za grdo. Tako imenovani "ugly shoe" trend sicer ni nič novega, a tokrat bodo najbolj modni čevlji, ki jih na modnih pistah res že dolgo ni bilo na spregled. Spodaj preverite, katere modele boste letos najpogosteje srečevali v trgovinah.

"Off road" superge

Velike in izstopajoče športne copate smo vzljubili že pred nekaj sezonami, tokrat pa bodo še posebej opazni in robustni. V modo namreč vstopajo hribovski čevlji. K vsakodnevnemu izboru oblačil bomo namreč kombinirali superge, s katerimi bi se sicer podali na bližnji hrib ali pa na trim stezo. Debelejši in bolj masiven kot je podplat boljše bo. Nič čudnega torej, da so se modne navdušenke čez noč znašle med oboževalci znamke Salomon.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Salomon (@salomon)

Vrnitev balerink

Ko je nekoč ena izmed revij, ki se ukvarja z modo, med moškimi naredila anketo, kateri tip čevlja jim je na ženskah najmanj všeč, se jih je velika večina odločila za balerinke. Čeprav ni čisto jasno, kaj je na tem čevlju tako motečega, se dekleta na mnenje seveda požvižgajo in to sezono bodo balerinke zopet v centru pozornosti. Od klasičnih do tistih, ki se spredaj zaključijo v špico. Bolj kot izbira modela pa bo važna barva, v kateri si jih boste omislili.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Tesa Jurjasevic (@tesajurjasevic)

Mary Janes

Na modnih pistah jih dolgo nismo videli, nosile pa so jih majhne deklice in skoraj bi pozabili, da takšne čevlje lahko nosijo tudi odrasli. Nekoč so bile del šolskih uniform, pravilno pa naj bi se čevlji, ki so dobili ime po fikcijski junakinji, nosijo v kombinaciji z belimi nogavicami in krilom. Svoj odgovor nanje je med drugim podala tudi modna hiša Dior in moramo reči, da jih ni bilo prav težko ponovno vzljubiti.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ELENA MAZIJA ☮︎ (@elenamazija)

Barbie petke

Četrti izmed čevljev, ki jih uvrščamo na ta seznam, pa so takoimenovani Barbie čevlji, masivne petke z debelo platformo, ki so jih nekoč nosile predstavnice skupine Spice Girls, sicer pa jih je bilo moč videti le na ikoničnih rožnatih lutkah. Letos postajajo velik trend, najbolj zaželene pa bodo ravno v barvi fuksije ali magente.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Preberite še: Modni velikani, ki so zaznamovali leto 2021

Morda vas zanima tudi: Trije modni trendi, ki so nas navdušili v seriji Emily v Parizu


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)