Obleka pulover – najbolj prijeten kos te jeseni

Obleko, ki je hkrati pulover, je dovoljeno nositi za prosti čas in v službo. Skrivnost je v pravih kombinacijah.

29.10.2021 ob 5:10 | Foto: arhiv proizvajalcev, Instagram | Avtor: Ajda Janovsky

Obleka pulover – najbolj prijeten kos te jeseni

Obleka je zagotovo najbolj praktično oblačilo, poleti poleg čevljev in torbice edini kos, ki ga potrebujemo, da smo spodobno oblečeni. V hladnem delu leta je zaradi nizkih temperatur malce bolj zapleteno, pa vendar je po praktičnosti še vedno nekje pri vrhu lestvice. Še posebno to velja za obleko pulover, modni hit letošnje jeseni in zime, ki zagotavlja tudi udobje.

Časi, ko so bile pletenine rezervirane za manj formalne priložnosti, so minili in tudi obleka pulover je dandanes dobrodošla v službah, ki zahtevajo nekoliko bolj formalno oblačenje. Ključ je v izbiri materialov in primernih dolžinah: za v pisarno izbiramo kakovostne, po možnosti luksuzne materiale, kot je kašmir, obleka pa naj bi bila dolga najmanj toliko, da zakriva kolena.

Posebno eleganten vtis naredijo tiste s puli ovratnikom. Za resnejše priložnosti videz popestrimo z blejzerjem, ne glede na priložnost pa bo celoten videz požlahtnil velik usnjen pas izbrane modne znamke. K pleteni obleki se najbolj podajo škornji ali gležnjarji, za formalne in elegantne priložnosti takšni z visoko peto, sicer pa po želji. Sploh škornji so po mnenju modnih poznavalcev obutev, ki gre s pleteno obleko, kot bi bili rojeni zanjo. Glede na to, da nas hkrati grejejo in zakrijejo kako morebitno nepopolnost, je to vsekakor stilska ljubezenska zgodba, ki se ji v letošnjem hladnem obdobju resnično splača predati.

Po zaslugi topline materiala, iz katerega je narejena, je obleka pulover odličen partner jesenskim in zimskim vrhnjim oblačilom. Če se boste nekoliko poigrali z dolžinami in oblikami, vam bo uspelo iz včasih malce dolgočasnega videza obleke puloverja s kombinacijami izoblikovati pravo modno umetnino.

Videz popestrimo z modnimi dodatki. Foto: COS

Ne pozabite na že nekaj let zelo modni pončo, ki v kombinaciji z obleko ustvari izjemno zanimivo silhueto. Zanimiv videz lahko ustvarite z dolgo jopo ali srajco (trend iz leta 2020 ostaja v igri tudi to jesen in zimo). Tudi te so letos zelo modne, izbira pa velika.

Najbolj zapeljiva popestritev je izbira primernih nogavic. Črne ali barvne z zanimivim vzorcem bodo v hipu poskrbele za pečat elegance ter dvignile raven videza.

Poleg oblek puloverjev, ki so najpogosteje iz pletenin, so letos zaželeni tudi njihovi bombažni bratranci, puloverji s kapuco, ki segajo do gležnjev ali kolen. Tudi ti omogočajo nešteto zanimivih kombinacij, primerni pa so le za bolj sproščene priložnosti.

Športna različica so dolgi bombažni puloverji s kapuco. Foto: MWL

Mladostno, sveže in modno Foto: Marella

Zapeljiva podoba s primernimi nogavicami Foto: Stylebyuzzy/Instagram

Pončo odlično pristaja k obleki puloverju. Foto: 5feetoffashion/Instagram

Preberite še: Najlepši izbor pletenih puloverjev za manj kot 25 evrov

Morda vas zanima tudi: Modni trendi šestdesetih let, ki se vračajo to jesen


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)