Nike s premierno kolekcijo za nosečnice

Linijo so oblikovali skupaj z nekaterimi vrhunskimi športnicami.

6.9.2020 ob 5:30 | Foto: Nike | Avtor: Š. R.

Nike s premierno kolekcijo za nosečnice

»Mame so največje vzdržljivostne športnice. Nike se je zato odločil, da jim posveti materinsko kolekcijo, za vsa obdobja nosečnosti,« so ob predstavitvi nove linije zapisali pri znani znamki, kjer so jim novo kolekcijo pomagale soustvariti nekatere vrhunske športnice, med njimi britanska atletinja Perri Edwards in ameriška golfistka Michelle Wie West.

Oblačenje v nosečnosti je lahko prava nočna mora in večinoma pomeni le udobna oblačila, stil in modne smernice so mnogokrat drugotnega pomena. Že tako je ponudba nosečniških oblačil precej omejena, ko pride do športnih oblačil, pa sploh. Še zlasti to vedo športnice, ki želijo tudi med nosečnostjo ostati v dobri kondiciji.

»Ko sem še tekmovala, sem dobro izgledala, dobro sem se počutila in nastopala. Ko veš, da dobro izgledaš in se dobro počutiš v svojih oblačilih, si lahko vedno bolj samozavesten,« je dejala Edwardsova, ki je skupaj z Nikom oblikovala linijo tako, da se oblačila prilagajajo vsem telesnim spremembam, prav tako so praktična tudi za po koncu nosečnosti, za doječe matere.

Kolekcija Nike (M) je nastajala zadnja tri leta, preučili so več kot 150.000 posnetkov postav nosečnic, tesno sodelovali skupaj s 30 profesionalnimi in rekreativnimi športnicami.

»Ta oblačila so od boga poslana. Ko sem še skušala obleči stare pajkice, so bile tesne in neudobne. Tudi te so oprijete, vendar se lepo prilegajo, ne tiščijo, nimajo zadrg in neudobnih šivov, zlahka se oblečejo in prilagodijo postavi,« je povedala Edwardsova, ki prisega na športni nedrček, pulover za dojenje, raztegljiv top in legice, ki se lepo prilagodijo čez trebuh in v pasu ne tiščijo. Oblačila bodo v prodaji od 27. septembra dalje, v črni, sivi in roza izvedbi.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)