Ne boste verjeli, kateri čevlji so na oskarjih pritegnili največ pozornosti

Najverjetneje jih imate doma tudi vi.

26.4.2021 ob 5:30 | Foto: Reuters, Instagram | Avtor: E. N.

Ne boste verjeli, kateri čevlji so na oskarjih pritegnili največ pozornosti

Včerajšnji večer je medijski prostor zaznamovala slavnostna podelitev oskarjev, kjer so se po lanski odpovedi zaradi epidemije, letos po rdeči preprogi ponovno sprehodile hollywoodske zvezde. Ena najprestižnejših prireditev na svetu je gostila največja imena filmskega sveta, že tradicionalno pa je največ pozornosti pritegnila promenada večernih gala oprav znanih obrazov.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E! News (@enews)

Lahko bi rekli, da je bil mimohod igralcev in drugih filmskih ustvarjalcev letos v primerjavi z prejšnjimi leti nekoliko skromnejši. Seveda smo lahko opazili kar nekaj glamuroznih oprav – v čudovitih dolgih oblekah so blestele Zendaya, Carey Mulligan, Margot Robbie, Amanda Seyfried in Regina King, na rdeči preprogi pa se je v smokingu in lasmi spetimi v figo pojavil tudi vedno zaželeni Brad Pitt. Mnoge hollywoodske zvezde pa so se letos odločile za malce bolj sproščena oblačila in tako je bilo na promenadi mogoče videti kar nekaj superg in celo poletnih natikačev.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E! News (@enews)

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E! News (@enews)

Zvezda večera, dobitnica kar dveh oskarjev, Chloe Zhao, se je na primer odločila za modno kombinacijo, katero je marsikateri modni strokovnjak označil za pravi zločin. Pod sicer elegantno obleko je nosila sproščene bele superge in bila tako prva nagrajenka v zgodovini, ki se je na takšen način požvižgala na pravilo svečanosti visokih pet.

No, najbolj opazna izjema sicer precej striktnih uzancev oblačenja podelitve oskarjevih nagrad pa je bil tudi glasbeni producent Questlove, ki je sicer nosil srajco in suknjič, kombiniral pa jih je kar z natikači znamke Crocs. Obutev, ki jo sicer pripisujemo domačemu okolju in jo nosimo na vrtu ter morda na plaži, seveda ni požela navdušenja med modnimi kritiki, kljub temu, da jih je glasbenik za poseben večer odel v lesketajočo zlato barvo.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Inbox Night (@inboxnight)

Precej kritik pa sta bili deležni tudi igralki Andra Day, ki naj bi bila za prireditev – tudi v zlati barvi - preveč razgaljena in opolzka, ter Laura Dern, katere frfotajoče pernato krilo naj bi spominjalo na kostume iz serije Sesame Street.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Laura Dern (@lauradern)

Kakor koli že, veseli smo, da so oskarji nazaj in smo po letu premora končno spet doživeli vsaj malenkost glamurja, ki je nadvse prijetna sprememba ob nenehnih pogledih na karantenske trenirke. Slavnostni večer so tako končno spet zaznamovale pisane barve, lesketajoči materiali in drzne silhuete, ki bodo marsikoga morda navdihnili, da si to pomlad tudi nase drzne nadeti, kaj bolj vpadljivega.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by E! News (@enews)

Preberite še: Znano, zakaj Anthonyja Hopkinsa ni bilo na podelitev oskarjev

Morda vas zanima tudi: Ženski oskar za režijo, Anthony Hopkins se ni pojavil


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)