Najdaljša noč v svili in satenu

Rdeče spodnje perilo velja za obvezno silvestrsko garderobo, saj vraža pravi, da prinaša srečo in ljubezen.

31.12.2021 ob 5:20 | Foto: Profimedia, arhiv proizvajalcev | Avtor: Ajda Janovsky

Najdaljša noč v svili in satenu

Glede na to, da bo letos zaradi epidemije marsikdo ostal doma, lahko zapeljivi negližeji, spalne srajce in čipkasto spodnje perilo postanejo kar vaše vrhnje oblačilo.

S spodnjim perilom v vlogi vrhnjega oblačila se že desetletja rade poigravajo zvezdnice, začenši z Madonno, ki je v začetku 90. let prejšnjega stoletja v perilu modnega oblikovalca Jeana Paula Gaultierja nastopala na koncertni turneji Blond Ambition.

A če je bilo javno paradiranje v intimnih kosih tiste čase revolucionarno, danes ob pogledu na zvezdnice, ki na rdečo preprogo prikorakajo razkazujoč svoj najnovejši modrček in hlačke, ne trenemo z očesom – samo letos so ga v prosojnih oblačilih na pomembnih družabnih prireditvah med drugim na ogled ponudile igralki Meghan Fox in Zoë Kravitz ter manekenka Kendall Jenner.

Med navadnimi smrtnicami se trend ni pretirano razširil, čeprav ni rečeno, da se ne bo v bližnji prihodnosti. A tudi če spadate med tiste, ki se za nič na svetu ne bi pojavile pred drugimi ljudmi v tako pomanjkljivi opravi, ni skorajda nobenega razloga za to, da si večera v katerem od čudovitih kosov prestižnih znamk ne bi privoščili doma, še posebno za najdaljšo noč v letu, če jo boste preživeli sami ali v družbi partnerja.

Perilo za silvestrovo naj bo v duhu praznika izbrano in še posebno elegantno. Za to priložnost se bodo odlično obnesli materiali, kot sta saten in svila, ki bosta celotni opravi pridala tisti obvezni praznični lesket. Razmišljajte o kosih, okrašenih z biseri, čipkami ali perjem, ki jih v kolekcijah Victoria's Secret, Agent Provocateur, La Perle, NastyGal in drugih markantnih imen iz sveta perila ne primanjkuje.

Razmislite o tem, kako drzni si želite biti. Nekateri negližeji in spalne srajce so dovolj spodobni, da lahko v njih brez zadrege odprete vrata sosedom, ki so vam prišli voščit novo leto in so nasploh bolj kakor perilu podobni oblekam, za bolj razgaljene kombinacije pa si za vsak primer omislite še ujemajočo se domačo haljo.

Praznične hlačke Agent Provocateur zadaj krasi zlat napis Naughty & Nice. Foto: Agent Provocateur

K tovrstni novoletni opravi sodijo tudi seksi copati ali domači čevlji s peto, po možnosti iz satena ali umetnega krzna ali okrašeni z lesketajočimi se kamenčki, perjem, bleščicami in podobnimi materiali.

Maskara in rdečilo sta obvezna, s šminko v rdeči barvi pa zagotovo ne boste zgrešili, saj je tradicionalno najboljša novoletna izbira, tudi če sicer prisegate na bolj diskretne odtenke. Brez nakita na novoletno noč ne gre, k rdečemu perilu se poda tisti iz rumenega zlata, a niti kosi iz biserov ali diamantov (pravih ali umetnih) niso od muh.

Nekateri negližeji spominjajo na obleke. Foto: La Perla

Praznično perilo, kot so si ga za letos zamislili pri znamki Victoria's Secret.

Preberite še: Hlačne nogavice z vzorci se vračajo v modo – tako jih kombinirajo modne navdušenke

Morda vas zanima tudi: Igrive torbice: Modni dodatek letošnjih novoletnih zabav


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)