Na to morate biti pozorni, ko izbirate oblačila za v službo (modna jesen 2022)

Jesen zaznamujejo vrnitve z dopustov in novi začetki.

20.9.2022 ob 5:20 | Foto: monkeybusinessimages/Getty Images | Avtor: E.N.

Na to morate biti pozorni, ko izbirate oblačila za v službo (modna jesen 2022)

Za nami je pisano obarvano poletje, ki ga bo počasi zamenjala nekoliko bolj turobno razpoložena jesen. Otroci, dijaki in študentje so se že vrnili v šole, odrasli se z morja in potovanj vračamo v pisarne.

Marsikdo se tako znajde v zagati, s čim nadomestiti sproščene poletne oprave in kaj obleči za v službo. Zato spodaj pripravljamo navdih najbolj modnih, udobnih in atraktivnih stilov, ki jih lahko uberete pri izbiri poslovne garderobe.

Pri izbiranju garderobe za v službo moramo upoštevati pričakovanja okolja, kjer delamo.

V nekaterih pisarnah je vzdušje nadvse sproščeno, po večini pa še vedno velja nenapisano pravilo poslovnega oblačenja, ki ima svoje zahteve in prepovedi.

Kako strogo se jih moramo držati, je odvisno od sektorja, v katerem delujemo, kljub vsemu pa lahko vedno najdemo nekaj rezerve za izražanje svojega osebnega sloga.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nicoleah Ogle (@nicoleah_77)

Kodeksi, ki zahtevajo klasiko

V bančništvu, pravu in podobnih panogah so v pisarnah še vedno zapovedane moške obleke, srajce na gumbe in kravate.

Tudi ženske lahko oblečejo kostim, bodisi hlačni bodisi s krilom. To naj ne bo prekratko, prav tako zraven ne kombiniramo čevljev s previsoko peto. Vedno pa lahko namesto slednjih obujete tako imenovani oksfordski čevelj ali balerinke.

Seveda ni nujno, da na delovnem mestu nosite le ujemajoče se hlače in suknjič. Dovoljene so tudi elegantno krojene bluze in srajce v različnih barvah.

Če je kodeks oblačenja v vaši pisarni strožji, ne izbirajte preveč živahnih barv in vzorcev ter se raje zatecite k umirjenim barvam ali klasični beli.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ZARA Official (@zara)

Sproščeno, a elegantno

Vedno lahko izberete tudi elegantno obleko, ki naj prav tako ne bo preveč vpadljiva ali oprijeta. V središče pozornosti pa lahko postavimo tudi hlače.

Te so lahko visoko krojene v pasu, hlačnice pa so navadno širše in zalikane na rob. Pozorni bodite na izbiro materiala, da se ne mečka, kombinirajte pa jih z belo bluzo in ne previsokimi petami.

Nadvse ustvarjalni ste lahko pri izbiri nakita.

Stroge stylinge lahko nekoliko zmehčate z uhani, prstani in ogrlicami, na zapestje pa si nadenete uro ali zapestnico. Pazite le, da nakita ne bo preveč, saj v pisarni ne želite žvenketati ob vsakem najmanjšem premiku.

Preberite še: To so jedi, ki jih je povsem dovoljeno jesti z golimi rokami

Morda vas zanima tudi: 5 trikov, s katerimi pica ne bo le okusna, ampak tudi zdrava


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)