Mama Luke Dončića na tekmi pritegnila pozornost s čudovitim nakitom

Mirjam Poterbin, mama Luke Dončića, je na zadnji košarkarski tekmi navdušila s posebnimi uhani, ki jih je posebej zanjo izdelala slovenska oblikovalka.

11.9.2022 ob 10:44 | Foto: facebook in Boštjan Colarič | Avtor: S. S.

Mama Luke Dončića na tekmi pritegnila pozornost s čudovitim nakitom

Mirjam Poterbin je znana po tem, da je vedno brezhibno urejena. Tako je bila videti odlično tudi na zadnji košarkarski tekmi, kjer je na tribuni skupaj z navijači držala pesti za Slovenijo.

Oblečena v dres je pritegnila pozornost z dolgimi valovitimi lasmi, narisano slovensko zastavico na licu in s čudovitimi razkošnimi uhani, za katere smo izvedeli, da jih je dejansko naredila Slovenka.

In sicer so delo Mance Grubič, oblikovalke nakita iz Brestanice, ki deluje pod svojo znamko Manca narejeno s srcem

“Težko opišem, kako zelo mi je srce zaigralo, ko me je Mirjam kontaktirala, da sta se z mami odločili za moje uhane, za tako pomembno tekmo kot je bila danes,” je povedala Manca, ki ima za seboj tudi zelo zanimivo zgodbo, kako je z oblikovanjem nakita sploh začela.

41-letna Manca prihaja iz iz odbojkaške družine in je mamica dveh deklic. Pred dobrimi osmimi leti so jo hude poškodbe kolen priklenile na posteljo in tako se je lotila izdelovanja nakita. 

Začetki so bili nerodni, a je vztrajala in danes njen nakit na mimoidočih prepoznajo celo tisti, ki Mance osebno ne poznajo.

Na fotografiji: Manca Grubič

Segel je daleč čez meje njenega kraja, vse do New Yorka. Za oblikovanje uporablja polimerno glino, ki se peče, za zgornji sloj uhana pa plemenito jeklo in silikonski zatič. 

“Uporabljam še akrilne barve in lak. Za različne učinke se doma znajdem z marsičim, z brusilnim papirjem, fimo maso, svedri, kdaj uporabim celo gobice za pomivanje posode. Včasih je zato videti, da je nakit usnjen,” je pred časom za Cosmopolitan Slovenija povedala Manca, ki jo lahko spremljate tudi na njenem instagram profilu.

Preberite še: Top ideje, kako poletno garderobo prilagodimo prihajajoči jeseni

Morda vas zanima tudi: »Pri 18-ih sem spoznala sorodno dušo. On jih je imel 42 in bil poročen« (resnična zgodba)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)