Leto 2020 bo leto shipsterjev (ali ribsterjev)

Shipsterji (ship – čoln, ladja) nosijo post hipsterske uniforme, ki spominjajo na molčeče in zagorele ribiče.

27.12.2019 ob 5:40 | Avtor: T. S. P.

Leto 2020 bo leto shipsterjev (ali ribsterjev)

Hipsterji so že za časom, saj z novim letom prihajajo shipsterji, ki bi jih v slovenščino lahko prevedli kot ribsterji. Ti se pri oblačenju zgledujejo po ribičih, ki smo jih navajeni gledati v starih filmskih klasikah. Na glavi jim počiva volnena kapa, ki jim seže samo do ušes, pleteni puloverji, hlače so žametne, na nogah pa škornji.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Rachel HJ (@rachel_hj6) on

»Misel na morje mu je všeč, a samo v abstraktnem smislu. Enako kot jim je všeč misel o maratonu, lastni hiši ali sproščujočem spancu. Običajno ima brado, a ne predolgo,« je še zapisano v opisu novega modnega trenda, ki bo obnorel moške v prihodnje letu, poroča revija Esquire.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jonathan Daniel Pryce (@garconjon) on

Moški se z nošenjem »delovnih uniform« izognejo posmehovanju družbe, ki je pri določenih trendovskih kosih občasno posmehljiva. Edini problematični kos nove opreme bi bila lahko smešna kapa. A ribiči so takšno nosili, da so si greli glavo in hkrati imeli ušesa napeta, če jih je morda poklical kapitan ali pa se je motor čolna začel čudno oglašati.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Joseph Kemple (@josephkemple) on

»Mislim, da so delovne obleke uspešne zato, ker služijo svojemu namenu. Vsako oblačilo pa služi tudi določeni fantaziji, v kateri se zgubiš, ko oblečeš plašč. Ravno zaradi tega so mi oblačila tako všeč. Njihova interakcija z osebo, ki jih nosi, je nenadomestljiva,« je za Esquire dejal Adam Cameron, vodja oblikovanja in soustanovitelj The Workers Club.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)