Lana Jurčević: Če bi obul krokse, se z njim ne bi več pogovarjala

Pevka velja za pravo modno ikono, a pravi, da se požvižga na znamke in ceno.

27.3.2017 ob 6:15

2017_IMG_4528.jpg

Hrvaško pevko Lano Jurčević zagotovo poznajo vsi, ki jim je všeč hrvaški melos. A simpatična Zagrebčanka ni znana le po hitih Majica, Ludo ljeto, Vrti mi se in Šećeru. Mnogim najstnicam je še posebej ljuba zaradi svojega modnega sloga, o katerem je spregovorila tudi za Mično.

Kaj vam pomeni moda?

Iskreno, v zasebnem življenju mi ne pomeni prav veliko. Bolj mi je pomembno to, da mi je udobno. Ko se odpravim po opravkih ali v trgovino, ne razmišljam o tem, kaj bom oblekla, niti ličil ne uporabljam. Ko je govora o koncertih, intervjujih in videospotih, takrat pa rada sodelujem z drugimi, saj se pogosto zgodi, da me oblečejo v nekaj, na kar sama nikoli ne bi pomislila, na koncu pa se zgodi, da so mi te stvari zelo všeč in po snemanju kupim pol oblačil, ki sem jih nosila.

Sicer pa mi je v zadnjih letih moda prirasla k srcu in nekako postala moja velika strast.

l1.jpg

Zasebno se ne ličite?

Res se ne. Velikokrat se zgodi, da peljem psičko na sprehod po soseski kar v pižami, čez katero oblečem bundo. Opazila sem, da so se začele v pižami sprehajati tudi nekatere najstnice, ki živijo tam.

Se ne bojite, da bi vas v pižami ujeli kakšni paparaci?

Ne. Sem ljudski človek in res ne nameravam ves čas posvečati temu, da bom nekomu všeč.

Torej se vaša odrska in zasebna podoba zelo razlikujeta?

Da in ne. Oder dopušča, da stvari, ki bi jih sicer nosila zasebno potenciram z deset. Lahko preizkušam različne kombinacije in si privoščim več.

2017_IMG_4481.jpg

Kje najraje nakupujete?

Nimam najljubših znamk, največ pa nakupujem preko spleta. Na Instagramu sledim različnim modnim stranem, kjer spremljam nove trende. Pogosto kupujem preko strani kot sta Sheinside in Asos. Znamka in cena mi nista pomembni. Na primer, te hlače imam že dolga leta, ko sem jih kupila so bile povsem običajne, nato sem jih sama razrezala. Imajo tudi luknje, ker že razpadajo. Kar hočem povedati je to, da obstajajo stvari, ki sploh niso bile drage, a mi veliko pomenijo, saj se v njih dobro počutim.

Nekoč sem kupila drago bluzo, a je nisem oblekla niti enkrat, ker sem se bala, da bi jo uničila ali popackala. Na koncu sem jo dala v humanitarne namene. Enostavno povedano obožujem stvari, ki jih lahko uničujem.

Je bil to edini zgrešeni nakup, ali se vam dogajajo pogosto?

To je bil zagotovo najbolj zgrešen nakup. Za nastope sem si kupila salonarje Louboutin, ki so naravnost čudovite, a zelo neudobne. No, ne glede na to jih še vedno nosim na koncertih.

Katerih kosov oblačil je v vaši omari največ?

Definitivno jaken. Ne vem zakaj, a imam nek fetiš na vse vrste jaken. Od imitacij usnja mi je na primer ta, ki jo nosim danes najljubša. Nosim jo tako k hlačam kot k oblekam. Obožujem tudi bunde.

PREBERITE še // Trend, ki smo se ga bali - kroksi

Obstaja kakšen kos, brez katerega si enostavno ne morete predstavljati življenja?

Mobitel. To je moj modni dodatek številka ena. Brez tega enostavno ne morem. Tako, kot je nekomu, ki dela v računovodstvu nujno, da ima računalnik, tako je meni nujen mobilni telefon. To ni luksuz, ampak del mojega posla.

Obstaja tudi kakšen kos, ki ga nikoli ne bi oblekli ali obuli?

Kroksi! Že večkrat sem rekla, da če vidim svojega fanta ali prijatelje v crocsih, jih ne pozdravim več. Vem, da so zelo praktični in udobni, ampak jih ne odobravam.

Kaj je "must have" kos te pomladi? Kaj bi to pomlad morala imeti v omari vsaka ženska?

Tisto, kar ji pristaja. Vsaka izmed nas je drugačna in vsaka ima na svojem telesu nekaj, kar ji je všeč in lahko poudari, kar ji všeč ali pa skrije. Mislim, da te v resnici pomladi nasmeh, energija in tvoje razpoloženje. Če se dobro počutiš v svoji koži, se to vidi. Ne pomladijo te ne hlače niti čevlji.

Imate kakšen lepotni ritual?

Moj lepotni ritual sta narava in sprehod v njej. Ne bi rekla, da so to kakšne kreme in maske. Dan začnem tako, da grem za približno pol ure na sprehod s psičko v gozd in to mi je zagotovo najljubši ritual, še posebej, ko sije sonce.

2017_IMG_4496.jpg

Bi se strinjali, da imajo Hrvatice več stila od Slovenk?

Ne, ne mislim, da ga imajo več. Stil Slovenk je drugačen, meni je všeč. Ko se sprehodim po Ljubljani mi je vedno všeč, ko opazujem na kakšen način se oblečejo, kakšne pričeske imajo… To mi je v primerjavi s tem, kar vidim na Hrvaškem zelo sveže in novo. V Sloveniji so ti, ki mi padejo v oči, zelo urbani, kul, imajo nek svetovni stil.

Torej Hrvatice niso bolj kul?

Drugačne so. Zame je vse, kar mi je novo, zanimivo.

V Sloveniji ste precej priljubljeni, vas ljudje prepoznavajo, ko vas srečajo na ulici?

Mislim, da je to tako kot na Hrvaškem. Ljudje te prepoznajo, a nihče te ne želi motiti, da se ne bi počutil dobro. Vljudni so. Imam super oboževalke iz Slovenije, ki me obiščejo skoraj na vseh koncertih, ne glede na to, kje so. To traja že osem ali devet let, ko pridejo v Zagreb, grem z njimi na kavo. To res zelo cenim in si vedno vzamem čas, da se z njimi srečam in poklepetam.

Kakšni so vaši glasbeni načrti za to leto?

Pred poletjem bo izšel nov album, pred kratkim je izšel nov spot za skladbo Šećeru. Načrtujemo veliki koncert v Zagrebu. Po Sloveniji sem tako ali drugače ves čas prisotna. Vesela sem vsega, kar se pripravlja. Zdaj sem sodelovala s slovensko produkcijsko ekipo Squareme in res sem navdušena nad spotom.

Avtorica: Pia Pangos
Foto: Črt Piksi


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)