Klasična ženstvenost v srajčni obleki

Srajčne obleke združujejo klasiko, eleganco in hkrati tudi zadnje modne smernice.

10.5.2016 ob 8:45

01_srajca_naslovna.jpg

Srajčna obleka je smernica, ki je ves čas bolj ali manj prisotna v modi. To pomlad je bolj! Zato je skrajni čas, da se srajčna obleka znajde tudi v vaši omari, usvojile so jo namreč že številne zvezdnice, ki slovijo po svojem izdelanem modnem slogu. Gre za enega od najfunkcionalnejših kosov, saj ga lahko vključimo v številne kombinacije, tako dnevne kot večerne. Hkrati pa srajčne obleke odlično delujejo tudi v poslovni modi, saj so izjemno elegantne.

Ta je navdihnila oblikovalca Josepha Altuzzaro, ki je ustvaril prav posebno – mini kolekcijo srajčnih oblek, ki jo sestavlja pet modelov. Vsak model je posvečen eni poslovno uspešni ženski, ki nato narekuje oziroma postavlja modne smernice. Svoje srajce so tako dobile oblikovalka Giorgia Tordini, pisateljica Zadie Smith, urednica Liz Yui, oblikovalka nakita Sheherazade Goldsmith in še ena urednica, Caroline Issa.

Srajčne obleke so šik kos, ki ga lahko ženstveno omehčamo z opazno ogrlico ali bogato broško. K njej bodo lepo delovali zaprti salonarji, odlično pa boste videti tudi v klasičnih mokasinih, sploh če so ti lakasti.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Imaxtree, arhiv proizvajalcev


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)