Najbolj vroča sončna očala tega poletja

Od provokativnih do klasično elegantnih

5.5.2016 ob 12:30

010_ocala.jpg

Že res, da se med najljubše modne dodatke od nekdaj štejejo čevlji in torbice, a sončna očala so za številne ljubiteljice mode morda še pomembnejša in vsako pomlad, ko jih nosimo vedno pogosteje, predstavljajo pravo skušnjavo v izložbah optik. Sončna očala, če so ta pravilno izbrana, imajo na obrazu neverjeten učinek, žensko takoj spremenijo v damo, ki za temnimi stekelci skriva svojo zgodbo.

Odštekano ali elegantno?

Enega od bolj odštekanih modelov sončnih očal so letos pripravili pri znamki Miu Miu. Njihova aktualna kolekcija sočnih očal je čutna, provokativna, sodobna in domiselna. Velik hit je že postal model v obliki metulja, izjemen je tudi ljubek model v obliki srčka, prepriča pa tudi klasična oblika stekla, ki jo varuje ekstravaganten okvir.

Na bolj klasično noto stavi ameriški oblikovalec Michael Kors, ki dobro ve, kako iz ženske zvabiti najlepše. V njegovih letošnjih očalih sta združena eleganca in glamur, piko na i pa jima daje retro pridih. Navdih pri oblikovanju očal je Kors dobil ob preživljanju sončnega konca tedna na Beverly Hillsu. Poleg klasičnih modelov Kors ponuja letos izjemno priljubljene okrogle okvirje z mačkastim vzorcem.

Povsem druga raven

Velik odmik od klasike boste naredili z očali znamke Sheriff&Cherry. Ta so posebna, a hkrati izjemno nosljiva, divja in pisana. »To je mešanica sladoleda, poletja, plaže in rock'n'rolla,« svoje delo opiše Mauro Massarotto, v Rovinju rojen oblikovalec. In resnično so njegova sončna očala prav to, saj že pogled nanje prebudi željo po skoku v morje ali srkanju osvežilnega koktajla v senci palm. Njegova letošnja kolekcija največ pozornosti posveča detajlom, načinu proizvodnje in okvirjem. Slednji so izjemni prav v vsakem modelu, znamka pa je z aktualno kolekcijo dosegla novo raven kakovosti in dizajna.

Visoko raven kakovosti boste zagotovo dobili tudi pri sončnih očalih hiše Tiffany & Co. Brezčasna eleganca, ročna izdelava in nepričakovani detajli najlepše opišejo aktualno kolekcijo teh prestižnih očal. Očala to sezono krasijo cvetlični detajli, ki so narejeni iz zlata in srebra, prefinjena očala pa lahko delujejo celo kot nakit.

Sončna očala izberite glede na obliko svojega obraza in osebni slog. Preveč ekstravagantna namreč ne bodo pristajala na umirjen, minimalističen slog oblačenja. Preprosta, nevpadljiva očala pa se bodo ob razkošnem in barvitem kombiniranju oblačil povsem izgubila.

Avtorica: Da. M. 
Foto: Arhiv proizvajalcev


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)