Kako najti dober modni kos z umetnim krznom

Čeprav ne gre za pravo stvar, je vseeno priporočljivo kupiti kakovosten kos, ki vas bo grel več zim, ne le eno.

22.11.2015 ob 11:00

New185a.jpg

Umetno krzno je zadnjih nekaj sezon zelo priljubljeno, zdi se, da vsako zimo bolj. V trgovinah ga lahko najdete v vseh oblikah, ne le kot plašče; v umetno krzno so oblekli tudi rokavice, kape, šale, naušnike in tudi torbice. A kako prepoznati kakovosten kos? Vsi izdelki namreč ne izpolnjujejo dveh ključnih kriterijev: da so videti čudovito in da se v njih tako tudi počutite.


Spremljajte nas tudi na Facebooku.

Pri tem vam bodo pomagali trije preprosti koraki, ki jih velja upoštevati pri nakupu dobrega kosa, ki vam bo služil več sezon.

New038a.jpg

1. Prepričajte se o mehkobi

Najprej se ga dotaknite. Čim mehkejše je, tem bolje, saj to pomeni, da je kakovostno. Slabo umetno krzno je grobo in na koži ne daje dobrega občutka, kar pomeni, da se v njem ne boste počutili udobno.
     
2. Dobro preverite odpornost

Zelo pomembno je, kako se krzno »odzove«, ko se ga dotaknete. Če se na njem poznajo sledi rok in dotikov v obliki udrtin, ni kakovostno. Dobro umetno krzno bo po dotiku dobilo prvotno, nedotaknjeno obliko.

3. Podrobno preberite etiketo

Akril je najpogostejši material, ki ga uporabljajo pri izdelavi umetnega krzna, a ne vedno na enak način. Če kos poleg akrila vsebuje še kanecaron in plišu podoben material, ki je na etiketi naveden kot "tissavel", bo to dober nakup. Na dotik bo prijeten in služil vam bo dolgo.

Avtorica: B. G.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)