Janja Videc: Kakor znotraj, tako zunaj. Prijetno in lepo

Nova kolekcija znamke Witches sisterhood oblikovalke Janje Videc nas vabi še bolj k sebi.

23.7.2021 ob 5:15 | Foto: Nike Koležnik

Slika avtorja - Daša Mavrič Piše:

Daša Mavrič

dasa.mavric@delo.si

Janja Videc: Kakor znotraj, tako zunaj. Prijetno in lepo

»Star alkimistični izrek pravi: kakor znotraj, tako zunaj. Trdno verjamem, da se to, kar doživljamo navznoter, izraža navzven. Verjamem, da se lepoto pričara s tem, ko si dovolimo čutiti užitek, lepoto, magičnost, svetost. Ko se ustavimo v trenutku, da občutimo dotik vetra na svoji koži, tkanino, ki nežno boža telo in diha skupaj z njim, objem, vonj sončnega zahoda,« pravi oblikovalka.

Nova kolekcija prinaša lahkotne materiale in kroje, ki kar kličejo po uživanju v poletnih večerih, med do zdaj že poznanimi potiski pa je tudi nov, ki je v nas vzbudil posebno zanimanje. »Ja, ta potisk ima zelo močan simbolični pomen, krogla z vzorcem, ki spominja na šahovnico, je namreč starodaven pripomoček, ki so ga naše slovanske prednice uporabljale za prerokovanje ali bolje rečeno za ozaveščanje posameznikove notranje pokrajine. Motiv, imenuje se Lintvarno oko, sem izrisala že davno, vendar sem do njega čutila takšno spoštovanje, da sem kar nekaj časa oklevala z upodobitvijo na majicah. Malo za šalo, malo zares, najprej sem morala začutiti, da se naše prednice s tem strinjajo. Originalno je bil motiv vrezan v desko, veliko 40 x 40 cm. Nanj so vrgle 3, 5 in na koncu 7 posušenih bobovih zrn. Zrna, ki so padla na belo polje, so sporočala nekaj drugega kot tista, ki so padla na črno polje, ravno tako je bil pomen drugačen, če so padla v zgornjo polovico, v spodnjo polovico ali pa so zletela zunaj kroga,« opiše zanimiv vzorec.

Nov motiv v aktualni kolekciji je Lintvarno oko.

Janja Videc je v času epidemije o sebi in svojem delu spoznala marsikaj. Tudi to, da lahko osvoji stranke iz tujine. »Zdi se mi, da sem z leti postala vse bolj brezkompromisna. Po večletnem udejstvovanju v slovenskem modnem prostoru sem star način delovanja prerasla, ni mi več omogočal rasti, poleg tega sem bila za vse aspekte delovanja znamke zadolžena pretežno sama, kar deluje samo do določene točke. V tem trenutku se naša ekipa širi, kar prinaša svež veter in nov zagon, vsekakor pa tudi nove izzive, kot vedno, ko potujemo zunaj cone udobja. Znamka Witches sisterhood je poleg redkih skrbno izbranih butikov na voljo izključno prek naše spletne strani, brez posrednikov, občasno pa bomo za obiske odprli tudi našo pisarno na Trubarjevi. Še vedno mi je oseben odnos s strankami bistvenega pomena in še vedno bom z veseljem prisluhnila vsaki posebej,« je bila iskrena.

Komplet iz mehke in zračne ekološke gaze.

Vsestranska srajčna obleka

Preberite še: Pred nami je sanjska modna sezona (smernice za jesen in zimo)

Morda vas zanima tudi: Bluza: Modna klasika, s katero boš to sezono zagotovo vsakič navdušila


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)