Da bodo cenejši čevlji služili dvakrat dlje

S preprostimi triki podaljšajte življenjsko dobo čevljem, za katere niste odšteli prav veliko.

7.6.2015 ob 6:30

shutterstock_191902742.jpg

Vsaka ženska ve, da so dražji čevlji udobnejši, prijetnejši in imajo tudi daljšo življenjsko dobo, a prav nobena se ne more upreti cenejšemu paru, ki ga najde denimo v Zari, H&M-u, Top Shopu in drugih dostopnejših trgovinah.

Vendar brez skrbi, tudi takšni čevlji vam lahko služijo dlje kot eno sezono.

Pravilo št. 1: Preprečite škodo, še preden nastane. Čeprav so iz umetnega usnja ali semiša, jih negujte tako kot prave. Kupite sprej za vzdrževanje usnja, radirko za semiš, po potrebi pa tudi mast za sijoče usnje. Zanje poskrbite še preden jih obujete.

shutterstock_168607022.jpg

Pravilo št. 2: Izogibajte se nošenju dva dni zapored. Po dnevu nošenja jim privoščite počitek. S tem boste preprečili, da bi se zaradi prepogostega nošenja trajno raztegnili.

Pravilo št. 3: Čevljar naj namesti gumijaste podplate. Večina cenejših čevljev ima plastične podplate, ki se zelo hitro obrabijo, poleg tega pa so tudi zelo drseči, s čimer tvegate padce na bolj spolzkih površinah. Čevljarja zato prosite, naj vam še pred prvim nošenjem namestu gumijaste podplate, ki so veliko stabilnejši.

shutterstock_154823651.jpg

Pravilo št. 4: Preden se sezujete, jih odvežite. Če ste kupili nov, cenejši par superg, zanje pridno skrbite tako, da vedno odvežete vezalke, ko jih sezujete. Če tega ne boste počeli, jih boste slej ko prej tako raztegnili, da ne bodo več videti lepo.

Pravilo št. 5: Primerno jih shranite. To vam bo vzelo zgolj 15 sekund. Pospravite jih v škatlo, vrečo iz blaga ali na polico, kjer naj imajo dovolj prostora. Nepravilno shranjevanje čevljev privede do nezaželenih prask in odrgnin, ki si jih ne želite.

Avtorica: B. G.

Foto: Imaxtree


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)