Brez zapravljanja osvežite poletno garderobo

Z malo volje in domišljije lahko stara oblačila iz omare pretvorite v nove, unikatne kose.

28.6.2015 ob 9:30

shutterstock_242465863.jpg

Če imate kavbojke, ki jih ne nosite več, majico, ki vam ne pristoji, in torbo, ki je ne znate kombinirati, si vzemite nekaj uric za ustvarjanje. Nedavna statistika, da povprečna ženska za garderobo na leto zapravi 2400 evrov, je namreč preveč zastrašujoča.


Že slediš Mični na Facebooku? Včasih ima super ideje, ki jih tukaj ni. Preveri! @Mična

Predelava starih kavbojk. Kavbojke, ki več ne služijo svojemu namenu ali pa preprosto niso več v modi, lahko samo z enim pripomočkom pretvorite v povsem nov kos, ki bo nepogrešljiv v poletnih mesecih. Vzemite škarje in pogumno zarežite!


Potrebujete še idejo, kako se obleči za v službo v poletnih mesecih? Najdete jo TUKAJ.

shutterstock_286200443.jpg

Skrajšajte majico. Če sledite trendom, potem veste, da so letošnje poletje zelo moderne odrezane majice, s katerimi lahko pogumnejše pokažete popek, bolj sramežljive pa jo lahko nosite tako, da jo kombinirate s hlačami ali krilom z visokim pasom. Če v vaši omari sameva malce večja majica, jo skrajšajte in ji dajte novo priložnost. Po potrebi jo zarobite ob pomoči sukanca in šivanke.

Odrežite rokave. Stari džins jakni, ki jo je že nasledila novejša, dajte še eno priložnost in ji odrežite rokave. Dobile boste moden brezrokavnik, ki ga boste trenutno našle v marsikateri trgovini. Le da vam ne bo treba plačati zanj!

shutterstock_100915540.jpg

Maksi naj postane midi. Če ste lani prenaglo kupile maksi obleko, vaša višina pa vam ne dopušča nošenja, jo preprosto skrajšajte. To storite tik nad koleni, potem pa preverite, ali bi rade še krajšo. A srednja midi dolžina je najboljša in najbolj damska. Ne pozabite s sukancem narediti lepega roba.

Z barvo nad blede kose. Nič ne osveži starega modnega kosa bolj kot nova barva. Se v vaši omari valjajo torba iz blaga, stara majica, kratke hlače? Kupite barvo za tekstil in pridobite nove kose, ki bodo osvežili vaše poletje.

Avtorica: B. G.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)