Brez takšnih petk to pomlad ne bo šlo

Spet bomo vzljubili visoke pete!

1.3.2023 ob 8:30 | Foto: Najla Cam/Unsplash | Avtor: E. N.

Brez takšnih petk to pomlad ne bo šlo

Čevlji lahko dvignejo stajling na popolnoma nov nivo, zato je izbira pravih izjemno pomembna. Po dolgem obdobju kombiniranja superg k najrazličnejšim modnim slogom se to pomlad vračamo k eleganci. Spet bomo vzljubili visoke pete, še posebno pa kultni model sandala na špico, ki navdušuje z odprtim zadnjim delom.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANINE BING (@aninebing)

Ikonična špica se vrača držeč se za roke s širokimi hlačami, kombinacije pa se lahko spomnimo iz obdobja okoli leta 2000. Prvi dizajn tovrstnega čevlja se je na modni sceni pojavil že pred več kot 60 leti. Takrat so ga nosila pin up dekleta, danes pa doživlja preporod na stopalih zvezdnic velikega formata. Odprte špičake namreč nosijo Dua LipaKendall JennerRihanna in druge.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kendall (@kendalljenner)

Čevelj je primeren za vse generacije, predvsem pa poudarja drznost, eleganco in modno ozaveščenost. Na voljo je v različnih višinah pete, prav tako pa ga je vsaka modna hiša interpretirala po svoje. Ljubiteljice čevljev si v svojih omarah trenutno gotovo najbolj želijo modele Prade, Diorja, Bottege Venete, Salvatoreja Ferragama in Guccija. Tudi Fendi in Versace sta k trendu pristavila svoj lonček.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Cenejše različice

Kot smo v modernem času že popolnoma navajeni, pa so na voljo seveda tudi precej ugodnejše različice trenda. Modno obuvalo boste našli v Zari, Cosu, H&M in celo Primarku. Čeprav je čevelj odprtega tipa, ga lahko nosimo tudi v hladnejših mesecih, če čez stopalo najprej poveznemo nogavice. Še bolj udobno pa ga bo nositi poleti, sploh, ko bodo okoli njega frfotale hlačnice lahkotnejših tekstur, kot sta na primer svila in viskoza.

Skratka, čevelj s kultnim trakcem, ki obutev pritrdi na naše gležnje, je letos odlična investicija v vašo garderobo. Izberite klasično različico, ki jo boste lahko kombinirali h kar najrazličnejši modni paleti. Če se pri oblačenju štejete med bolj drzne, pa si lahko privoščite tudi bolj vpadljiv model. Si upate v novo modno sezono vstopiti z leopardjim potiskom ali pa v živo rožnati ali oranžni barvi? Tudi slednje ekstravagantne odločitve bodo namreč dobrodošle.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Pernille Teisbaek (@pernilleteisbaek)

Preberite še: Pozor, preden prvič oblečete novo oblačilo, obvezno storite to

Morda vas zanima tudi: Genialen trik naših babic za vedno dišeče omare


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)