Archijeva pletena kapa obnorela mame po svetu

Archijeva kapa je v trenutku postala modni hit. Novozelandsko socialno podjetje je zasuto z naročili.

5.1.2020 ob 5:50 | Avtor: T. S. P.

Archijeva pletena kapa obnorela mame po svetu

Novozelandsko socialno podjetje, ki prodaja ročno pletene modne dodatke, je po objavi fotografije Archija in princa Harryja zasuto z naročili. Številne mamice in babice po svetu so se namreč zaljubile v pleteno kapo, ki jo je Archie nosil na božično-novoletnih počitnicah v Kanadi.

Po objavi družinskih fotografij na Instagramu, je socialno podjetje Make Give Live v samo nekaj dneh prejelo desetkrat več naročil kot jih običajno prejme v enem mesecu.

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

Soustanoviteljica podjetja je dejala, da so bili nad fotografijo, na kateri Archie nosi njihovo kapo, presenečeni. »Nismo niti slutili, da se bo kaj takega zgodilo,« je Becky Smith zaupala novinarjem BBCja. Da član britanske kraljeve družine nosi njihovo kapo je izvedela šele, ko ji je ena izmed članic skupine za pletenje pokazala fotografijo.

»Nismo se zavedale, kako to lahko vpliva na prodajo. Sprva smo bile le naivno vesele, da nekdo nosi naše kape in na družbenih omrežjih objavlja fotografije le-teh,« je dodala. »Na tolikšno število naročil niso pripravljene … spodneslo nas je,« je še dodala.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

 

 

Make Give Live je prejel že 450 naročil, v enem mesecu pa jih običajno prodajo okoli 45. Socialno podjetje, katerega namen je pomoč pri premagovanju osamljenosti in spopadanju z duševnimi težavami, ima po Novi Zelandiji 11 skupin za ročna dela in okoli 120 članov.

Skupine se srečujejo v kavarnah, družabnih prostorih ali knjižnicah, kjer nato skupaj pletejo kape. Dobiček od vsake prodane kape podjetje podari nekomu v stistki.

 

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Duke and Duchess of Sussex (@sussexroyal) on

 

 

Becky Smith je prepričana, da je Meghan Markle med obiskom Nove Zelandije leta 2018 v dar prejela njihovo pleteno kapo. Kasneje pa je še dve naročila – eno tudi za Archieja. Sprva niso vedeli, da je kapo naročila prav Meghan, čeprav so sumili, da je moral biti eden izmed članov kraljeve družine, saj je bil naslov za dostavo naročila Windsor.

Vsem, ki so naročili pletene kape, sporočajo, da jih bodo tudi dobili … le malo dlje bodo morali čakati nanje. Ženske, ki pletejo, to počnejo iz veselja do druženja in ročnih del, zato jih nočejo obremenjevati z naročili in spravljati v stres, je še dodala Becky.


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)