5 pomladnih modnih kosov, ki jih morate imeti (so v garderobi vsake Francozinje)

Po modni navdih se pogosto zatečemo k Francozinjam.

23.3.2022 ob 5:38 | Foto: encrier/Getty Images | Avtor: E.N.

5 pomladnih modnih kosov, ki jih morate imeti (so v garderobi vsake Francozinje)

Ko govorimo o visoki modi, pogosto omenjamo francoske znamke, prav tako pa ima francoske korenine mnogo modnih ikon, po katerih se zgledujemo pri izbiri garderobe in iskanju svojega osebnega sloga.

Francozi so namreč vedno cenili urejen videz, kljub vsemu pa za narod ne moremo trditi, da so z njim obsedeni. Veliko prej se bodo namreč odločili za nonšalantno in lahkotno eleganco, kakor do pičice premišljen stajling, ki že na daleč sporoča, da smo pred ogledalom preživeli ure in ure. 

Francozinje slovijo po svoji naravni lepoti, prav tako se s ponosom starajo in redkeje skrivajo gubice kot drugje. Ravno zato se radi zgledujemo po njih, ko govorimo o videzu.

Spodaj naštevamo pet kosov spomladanske garderobe, ki jih francoske lepotice naravnost obožujejo in bodo v omari nadvse prav prišli tudi vam.

Široke kavbojke z zvončastimi hlačnicami

Francozinje so prepričane, da je dobro krojen par kavbojk temelj vsake garderobe. Same najraje posežejo po takšnem s širokimi hlačnicami, s katerim ustvarijo bolj sproščen videz. Prav tako je ta kroj nadvse hvaležen za kombiniranje k različnim čevljem. Zraven se odlično podajo tako superge kot visoke pete.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Les Parisiennes du monde (@lesparisiennesdumonde)

Balonar

Kakovosten balonar je obvezna oprema vsake Francozinje, saj je najboljša izbira za muhaste spomladanske dni, ko nismo čisto prepričani, kaj pričakovati od vremena. Balonar nas bo ščitil pred vetrom in mrazom, hkrati pa nam v njem ne bo prevroče, tudi če posveti močno sonce.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by NEF (@nefeligeorgala)

Halja s cvetličnim potiskom

Francozinje se rade oblačijo klasično. Bela majica, kavbojke in bele superge. Za dneve, ko si želijo svoj stajling malce poživiti, pa v omari hranijo svileno ali bombažno haljo s scvetličnim potiskom, ki jo zavežejo z ujemajočim se pasom. Ta se odlično poda tudi k visokim petam, če si želite biti bolj elegantni.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Emily in Paris Outfits (@emilyinparisoutfits)

Tanek pleten pulover

V vsaki francoski garderobi boste našli lepo število tankih pletenih puloverjev, ki jih Francozinje nosijo tako poleti kot pozimi. Večinoma jih obožujejo v pastelnih in nevtralnih barvah. Bež, bele in sive pa včasih nadomestijo tudi s črtastimi puloverji, ki so jim prav tako zelo pri srcu.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Les Parisiennes du monde (@lesparisiennesdumonde)

Oversized blazer

Še en modni kos, brez katerega si Francozinje ne predstavljajo svoje omare, pa je blazer oversized kroja, ki je krojen tako, da imamo pod njem lahko oblečen celo debel volnen pulover. Poudarjena ramena in široki rokavi se bodo podali tako h kavbojkam kot elegantnim teliranim oblekam.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Les Parisiennes du monde (@lesparisiennesdumonde)

Preberite še: Besede, ki jih je Danijela namenila Tomažu Kavčiču, priči Petra Graše

Morda vas zanima tudi: Imeti ali ne imeti otroka (piše: Danaja Lorenčič) - kolumna, ki je ne smete spregledati!


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)