Zelena solata v vlogi kozmetike

Ste za losjon iz zelene solate?

9.6.2015 ob 8:00

shutterstock_131021129.jpg

Nobenega dvoma ni, da je le negovana polt lepa in sijoča. Redna skrb zanjo je zato vedno poplačana. Če pri negi kože prisegate na naravno kozmetiko, vam predlagamo da izkoristite moč zelene solate.

Ta ne samo, da je bogata z vitamini A, C , B1, B2, B3 in B6, vsebuje tudi veliko kalcija, magnezija, železa in bakra ter jo gre tudi v korist lepote kar najpogosteje uvrstiti na jedilnik, iz nje pa lahko izdelate tudi preparate, s katerimi v poletnih dneh nahranite polt.

shutterstock_263535962.jpg

Naravna pomoč

En od takšnih je losjon. Ta blaži posledice pretiranega sončenja, kot sta rdečica in izsušena koža. Poleg tega učinkovito čisti polt ter odstranjuje ogrce in preprečuje razvoj novih.

Vse, kar zanj potrebujete, so listi zelene solate in voda. V pol litra vode položite pet večjih listov in jo zavrite, na zmernem ognju pa kuhajte uro in pol. Nato precedite, liste pa zavrzite.

shutterstock_263555975.jpg

Tekočino pohladite in jo uporabite kot losjon. Če ga boste hranili v hladilniku, bo uporaben tri dni. Dlje pa ne, saj gre vendar za povsem naraven izdelek brez konzervansov, katerega rok uporabnosti je zato krajši kot pri kupljenih losjonih. Na srečo je priprava tako preprosta, da ne bo težko "skuhati" novega.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)