Zakaj je treba pred kopanjem v bazenu ali morju pobarvane lase zmočiti (in pet poletnih nasvetov za daljšo obstojnost barve)

Barvanim lasem je treba poleti nameniti malce več časa in pozornosti.

13.8.2023 ob 6:15 | Foto: Gettyimages | Avtor: M. FL.

Zakaj je treba pred kopanjem v bazenu ali morju pobarvane lase zmočiti (in pet poletnih nasvetov za daljšo obstojnost barve)

Vseeno je, ali imate pramene, balayage ali po vsej površini glave pobarvane vse lase, prav tako ni pomembno, ali ste jih barvali sami, ali je za to poskrbela frizerka, eno pravilo velja za vse:

Pobarvani lasje poleti zahtevajo posebno nego, saj sicer barva pod vplivom sonca, slane morske ali klorirane vode ter drugih dejavnikov hitro zbledi ali povsem spremeni odtenek.

Zato je dobro poznati načine, po zaslugi katerih bo obstojnejša in manj dovzetna za posledice poletnih radosti. Tu je pet takšnih, ki jih je vedno treba upoštevati:

Zmočite se

Preden skočite v bazen ali morje, s sladko vodo dobro zmočite lase.

Dejstvo namreč je, da mokri lasje vpijajo manj klorirane ali slane vode, obe bosta imeli tako manjši vpliv na barvo.

Pred skokom v morje ali bazen obvezno zmočite lase. Foto: Liudmyla Supynska/Gettyimages

Skrbite za dobro vlaženje las

Balzam, ki se ne izpira, naj bi bil del nege pobarvanih las vse leto, zlasti je dobrodošel v poletnih mesecih, ko veliko časa preživite na soncu.

Preden greste pod sočne žarke ali pred kopanjem ga razporedite po laseh. Njegovega sloja voda ne bo hitro sprala in lasje bodo lažje ohranjali vlago ter se upirali zunanjim dejavnikom.

Naoljite lase

Uporaba zaščitnih olj je dobra ideja.

Vse kombinacije olj za lase, ki vsebujejo kokosovo olje, so odlične za ohranjanje barve in vlage las v poletnih mesecih, saj jih varujejo pred zunanjimi dejavniki in jih ščitijo pred klorirano ter slano vodo.

Uporabite zaščitni faktor za lase

To, da je treba kožo zaščititi pred sončnimi žarki, je vsem že povsem jasno. Manj je takšnih, ki se zavedajo, da je to zaščito treba razširiti na lase.

Tudi tisti, ki niso kemično obdelani, so dovzetni za učinke sonca in postanejo suhi ter lomljivi, še občutneje je to opazno pri pobarvanih ali drugače kemično obdelanih laseh.

Tudi lase je treba zaščititi pred soncem.

Temeljito izpiranje

Še zadnje opravilo, ki ga za nobeno ceno ne bi smeli spregledati: ne glede ena to, kako všeč so vam lasje, ki so se skodrali pod vplivom slane vode, po vsakem kopanju jih sperite s čisto sladko vodo.

Ta korak je obvezen tudi po kopanju v bazenih, jezerih ali rekah, ki na žalost vse prevečkrat niso oporečna, in snovi v njih škodujejo barvi las.

Povzeto po portalu Miss7

Preberite še: Kokosovo olje: čudežno negovalno sredstvo (za močne in zdrave lase)

Morda vas zanima tudi: To je najbolj preizkušena sestavina, ki resnično zavira staranje kože


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)