Unistella: Umetnica, ki je zakrivila obsesijo k-pop nohtov

Korejska lepotna nega je trenutno eden največjih trendov v svetu kozmetike, svet pa se vedno bolj navdušuje tudi nad tamkajšnjim načinom ličenja. Nohti, kot jih nosijo k-pop zvezdnice, so pravi hit!

15.8.2021 ob 5:15 | Foto: Instagram | Avtor: A. J.

Unistella: Umetnica, ki je zakrivila obsesijo k-pop nohtov

Medtem ko na naših tleh glede nohtov prisegamo na minimalizem, Korejke stavijo na kič in igrivost. Za širjenje tega trenda prek meja Južne Koreje nosi zasluge korejska umetnica krašenja nohtov Unistella, ki ureja nohte zvezdam K-popa, med njimi članicam skupine Blackpink. Unistella je prva začela oblikovati nohte, ki so videti kakor steklo, jim dodala tanko jekleno žico, ki jo je oblikovala v različne like ali figure, izdelovala nohtne pirsinge in nalepke.

Uporablja več tehnik hkrati, ustvarja nove oblike iz gela in ne varčuje z okraski. Njeni nohti so vpadljivi in ekscentrični ter morda res niso primerni za službo in druge resnejše priložnosti, za igrive poletne dni pa so kot nalašč. Nohti v korejskem slogu so še najbolj podobni bonbonom. Vsaj vsak drugi noht je poslikan, niti eden pa ni enak drugemu. Enega denimo krasi 3D figurica, z drugega se svetijo bleščeči kamenčki, tretji ima francosko manikiro …

Nohte krasijo ljubke podobe živali, sadja in cvetov, ki delujejo, kot bi jih potegnili iz otroške risanke. Pravilo korejskega krašenja nohtov se glasi: več je več. Da pa vse skupaj ne postane neokusno, umetniki krašenja nohtov poskrbijo, da se odtenki med seboj lepo ujemajo, risbe pa druži ena tema, na primer češnje.

Za izdelavo nohtov na korejski način boste potrebovali prozorni in barvni gel, nalepke in kamenčke, predvsem pa izkušeno umetniško roko, ki obvlada risanje. Sami si boste takšne nohte težko naredili, zato je najbolje, da se dogovorite z znanko, sestro ali prijateljico in nohte uredita druga drugi, lahko pa se obrnete tudi na profesionalen salon. Žal te umetnosti ne obvladajo povsod, zato se pred rezervacijo pozanimajte, ali obvladajo tehnike, ki jih želite imeti na nohtih.

Preberite še: Lepotna industrija pod drobnogledom: Obljube, ki jim nikar ne nasedajte

Morda vas zanima tudi: Zvezdnice, ki smo jih vajeni z močnim make upom, a so brez ličil naravnost čudovite (FOTO)


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)