Umetne trepalnice: tri največje napake

Če bi radi z umetnimi trepalnicami poudarili oči, pazite, da boste izbrali takšne, ki bodo imele pravi učinek.

15.10.2015 ob 10:00

shutterstock_224577121.jpg

Umetne trepalnice so postale že skoraj nujen modni dodatek, saj lahko izjemno poudraijo oči in pogled. Vendar le, če boste izbrali prave. Napačen izbor umetnih trepalnic ima namreč ravno nasproten učinek, zato poglejte, katere so najpogostejše napake pri nakupu tega lepotnega pripomočka.


Že slediš Mični na Facebooku?

Pregoste trepalnice. Umetne trepalnice seveda poudarijo in na videz povečajo oči. A njihova tekstura bi morala biti podobna teksturi vaših naravnih. Pregoste so videti plastično, že na daleč delujejo umetno in zato prav nič estetsko. Poleg tega so takšne trepalnice pogosto težke in nekoliko zapirajo nežno veko, posledično pa so oči zaradi njih videti manjše.

shutterstock_162211262.jpg

Predolge trepalnice. Čeprav je namen umetnih trepalnic poudariti pogled, pretiravanje z njihovo dolžino zagotavlja napačen učinek. Predolge trepalnice prav tako kot pregoste očem vzamejo pozornost in pričarajo učinek plastične lutke.

Prevelike trepalnice. Vsako oko je drugačne velikosti in tej velikosti je potrebno prilagoditi velikost trepalnic. Če je baza umetnih daljša od vaše veke, bo njihov konec segal čez rob oči in tako ne samo, da ne boste videti elegantno, pač pa vas bodo trepalnice motile pri gledanju. Oko bo na videz manjše, poleg tega pa je pri prevelikih trepalnicah veliko večja možnosti, da bi se odlepile in odpadle. Tega pa si res ne želite.

Če prisegate na naravno, a si še vedno močno želite gostejših in zapeljivejših trepalnic, se lahko odločite za podaljševanje trepalnic. Te vam lahko pričara kar naša estradnica Katarina Benček.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)