Triki proti pretiranemu znojenju stopal

Za lahek korak in svežino stopal poskrbite na povsem preproste načine.

9.8.2020 ob 5:35 | Foto: Kristina Jovanovič/Gettyimages | Avtor: M. FL.

Triki proti pretiranemu znojenju stopal

Hoja v poletni vročini ni vedno najbolj prijetna, za kar poskrbijo stopala, ki v vročih dneh izločajo veliko znoja. Ta ne samo, da ovira lahkoten korak, neredko pripelje tudi do ne ravno dišeče zadrege. Kako pa poskrbeti, da bodo zadeve ostale pod nadzorom, oziroma kako preprečiti pretirano znojenje stopal? Miss 7 ima nekaj preprostih, a učinkovitih napotkov.

Uporabite dezodorant za stopala

Na prvem mestu je seveda redna higiena stopal. Po temeljitem umivanju in sušenju pa, tako kot z dezodorantom negujete pazduhe, z njim osvežite tudi stopala. Posebni tovrstni izdelki z antiperspirativnim učinkom blažijo znojenje, zavirajo delovanje bakteriji, ki razkrajajo znoj in prijetno dišijo.

Pomagajte si z otroškim pudrom

Res je, da obstajajo posebni pudri za stopala, a tudi običajni otroški bo povsem dostojno opravil nalogo: po umivanju ga posujte po stopalih in v notranjost čevljev. Puder bo sproti vpijal znoj, ki ga izločajo stopala in ta ne bo oviral vašega koraka ter ne svežine.

Omislite si primerne vložke

Zlasti v zaprte čevlje namestite posebne vložke iz naravnega materiala, ki premorejo protibakterijsko delovanje ter tako preprečujejo neprijetne vonjave, vpijajo znoj in omogočajo kroženje zraka v obutvi.

Nevtralizirajte vonjave

Potem ko obutev sezujete, jo postavite na zračno mesto, kjer se bo povsem posušila. Kajti ostanki znoja, ki se nabirajo v njeni notranjosti, ne pripomorejo k svežini stopal.

Redno menjajte vložke, občasno operite obutev, trdovratne vonje, ki vas pozdravljajo iz nje pa odpravite tako, da vanjo čez noč nasujete jedilno sodo ali otroški puder.

Bodite izbirčni

Stopala potrebujejo kvalitetne materiale. Zato se tudi pri poletni obutvi odločajte za naravne materiale, kot sta usnje ali bombaž. Naravni materiali zagotavljajo koži da diha in se zrači, hkrati omogočajo izhlapevanje znoja. Izogibajte se sintetičnim materialom, ki vpijajo znoj in zaradi slabe pretočnosti zraka še spodbujajo znojenje.

In še: čim pogosteje nosite odprto obutev ali še bolje, hodite bosi. Poletje je pravi čas za to.

Preberite še: Trije preprosti koraki za lepa stopala

Morda vas zanima tudi: 5 korakov za popolno domačo pedikuro


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)