Triki, kako se zbuditi s popolno pričesko

Kaj lahko še pred spanjem storite, da bo vaša pričeska urejena, še preden zjutraj spijete prvo kavo?

31.7.2016 ob 6:30

shutterstock_71618737.jpg

Zagotovo imate kdaj dan, ko je vaša pričeska popolna in spet drugič pride dan, ko enostavno nič ne stoji, kot bi moralo. Imamo nekaj trikov, kaj storiti pred spanjem, da bo pričeska zjutraj stala, kot bi namesto spanca obiskale frizerja.

Spiralna figa

Lase lahko čez noč spnete v figo, a ne v povsem običajno. Lase na vrhu glave najprej spnite v rep. Rep nato s palcem in sredincem vrtite, tako da se bodo lasje zavrteli v nekakšno spiralo. Tesneje kot so zviti, bolje bo. Spiralo iz las nato ovijte okoli predela, kjer lase spenja elastika, tako da nastane nekakšna figa. Konice spirale las nato zatagnete pod elastiko ali pa uporabite novo. Lase zjutraj razpnete in kodri bodo popolni.

Prevzgojeni frufru

Gospodične, ki prisegajo na frufru, imajo zjutraj največ težav s tem, da ga poravnajo na svoje mesto, torej ob čelo. Med modnimi blogerkami priljubljena tehnika je kapa! Tanka bombažna kapa lase čez obdrži na svojem mestu, čeprav boste v njej morda videti malo smešno. Namesto kape lahko uporabite bombažni trak za lase.

Kitke vseh oblik

Za popolne valovite kodre si pred spanjem spletite kitko, ki jo razdrete zjutraj. Bolj kot bo kitka trdno spletena, močnejši bodo kodri. Za rahle poletne valovite kodre spletite bolj ohlapno francosko ali klasično kito. Če želite bolj drobne kodre, pa spletite več tanjših. Da bo valovita pričeska dlje obstojna, si na kito pred spanjem nanesite malo laka ali gela za lase, pomagalo pa bo tudi, če lase poškropite z vodo.

Avtorica: F. M.
Foto: Shutterstock
Video: YouTube


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)