Trik, kako v hladnejši polovici leta izberemo popoln puder za naš ten kože

Nega kože se v hladnejši polovici leta nekoliko razlikuje od poletne.

30.9.2022 ob 5:41 | Foto: heckmannoleg/Getty Images | Avtor: E.N.

Trik, kako v hladnejši polovici leta izberemo popoln puder za naš ten kože

V hladnejši polovici leta naša koža potrebuje več pozornosti, saj so zimske razmere z vetrom in mrazom na čelu lahko zanjo izjemo naporne.

Prav tako po je pozimi čas za menjavo pudra oziroma podlage, ki jo uporabljamo pri ličenju.

Hladnejše vreme kliče po malce težji podlagi, ki bo bolj prekrivna, hkrati pa bo kožo tudi bolj zaščitila pred zimskimi vremenskimi pojavi.

Seveda pa ne gre pozabiti, da je ten naše kože pozimi nekoliko svetlejši, zato potrebujemo svetlejši ton tudi v naši lepotni omarici.

Izbira popolne podlage za ličenje seveda ni mačji kašelj, zato si za nakup le te vzemite dovolj časa. Ustrezno izberite tako, da pri tem upoštevate ten in podton vaše kože, hkrati pa gre preveriti tudi, ali je vaša koža suha, mastna ali mešana.

Na podlagi slednjega faktorja boste izbrali vlažilen ali mat puder, ki bosta uravnovesila in popravila splošen videz kože, da se vam ne bo treba soočati z mastnim sijajem ali učinkom smrekovegovega papirja, ki je pozimi lahko zelo pogost.

Topli ali hladni toni kože

Pravilen odtenek izberemo tako, da si vzorec pudra nanesemo na kožo na dekolteju.

Ta je najbolj podobna barvi obraza, zato je na tem delu preizkusiti puder bolj priporočljivo kot na podlahteh, na katerih tudi pogosto testiramo kozmetiko.

Izberite za odtenek svetlejši puder, saj slednji tekom dneva malce oksidira in tako pogosto potemni. 

Pri izbiri tona pudra podite pozorni na podton svoje kože. Če je ta topel in je vaša koža bolj olivna kot rožnata, izberite pudre z rumenkastim vzdušjem.

Če pa je vaša koža bolj hladnega videza, posezite po rožnatih podlagah.

Ali je vaš videz hladen ali topel lahko ugotovite tudi tako, da pogledate žile na vašem zapestju. Če so zelenkastih barv, izberite rumenkast puder.

V primeru, da so žile čez kožo videti bolj vijolično, posezite po rožnatem pudru.

Nanašanje podlage

Na koncu pa je pomembno, da podlago pravilno nanesemo. Nikar je ne nanašajmo na neočiščeno kožo prav tako je pred nanosom pomembno, da poskrbimo za ustrezno nego in hidracijo kože.

Puder nato nanesemo nekje na sredino obraza, priporočljivo na predel nad nosom, nato pa podlago iz sredine razmažemo v smeri lasišča, brade in lic.

Tako bo nanos bolj enakomeren, linije našega obraza pa dovolj vidne, da jih bomo lahko nato pravilno osvetlili s pomočjo bronzerjev in osvetljevalcev.

Preberite še: Pri frizerju: Ta barva las je letošnjo jesen 2022 najbolj zaželena

Morda vas zanima tudi: Pozabite na francosko, hit jeseni 2022 je italijanska manikira


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)