Trije učinki sončničnega olja na lepoto

Čeprav je v kozmetiki malce zanemarjeno, ima tudi sončnično olje na lepoto zelo pozitiven vpliv.

27.8.2015 ob 10:00

shutterstock_154848467.jpg

Naravna jedilna olja so bila vedno uporabljena tudi v kozmetiki. A zadnjih nekaj let je olivno nedvomno v tem prevzelo vodilno vlogo, ostala pa potisnilo malce v pozabo. Neupravičeno, kajti lepoti so prijazna vsa. Tokrat vam predstavljamo pozitivne učinke sončničnega olja.


Že slediš Mični na Facebooku?

Deluje protivnetno. Sončnično olje je eno najboljših jedilnih olj za nego kože. Njegovo pomirjujoče protivnetno delovanje je idealno za boj proti razdraženi ali vneti koži. Prizadeta mesta vsak dan negujte z njim, učinkovito je tudi pri poškodbah zaradi sončnih žarkov, pri alergijah in pikih insektov. 


Svojo lepoto poudarite z različnimi olji:

shutterstock_306632978.jpg

Hrani kožo. Sončnično olje je izjemno bogato z vitaminom E. V njem ga je celo več kot v mandljevem olju ali shea maslu. Vitamin E je močan antioksidant, ki kožo ščiti pred škodljivimi vplivi sončnih žarkov in pred izsušitvijo, gladi polt ter preprečuje nastanek gub. Poleg vitamina E sončnično olje vsebuje tudi vitamine A, C in D ter beta karoten - vsi ti so za lepo in zdravo kožo nepogrešljivi.

shutterstock_81278071.jpg

Vlaži kožo. V resnici je neupravičeno podcenjeno, saj je prav sončnično olje tisto, ki se najlažje vpija v kožo in jo tako globinsko hidratizira, pri tem pa na njej ne pušča sloja maščobe, ki bi zamašil pore in tako preprečil njeno dihanje. Zato je idealno za vse tipe kože, zlasti pa za suho, občutljivo in aknam podvrženo polt.

Nasvet: Sončnično olje lahko uporabljate za čiščenje obraza, po takšno negi ga ni potrebno izpirati in ne nanašati vlažilne kreme, saj olje samo nahrani in navlaži polt.

Avtorica: M. F.

Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)