Trije najboljši načini za zdravljenje alergijskega odziva na sonce

Ker ta poleti res ni nobena redkost.

22.7.2017 ob 5:10

poletje_ThinkstockPhotos-177548923.jpg

Kadar se temperature zraka in zračna vlažnost povzpnejo v nebo, ni samo vroče, temveč se na koži velikokrat pojavi en od tistih manj prijaznih spremljevalcev poletja: vročinski izpuščaj oziroma alergijska reakcija na sonce.

Ta je videti kot izbruh majhnih rdečih mehurčkov, najpogosteje na vratu, pod dojkami, na pregibih rok in na notranji strani kolen.

Srbi, peče, skeli in koža je na pogled vse prej, kot lepa. Ste se znašli v zadregi, za katero potrebujete hitro rešitev?

Mi vam ponujamo tri. Lahko jih tudi združite.

PREBERITE še // 14 hitrih in naravnih rešitev pri sončnih opeklinah

Nosite lahka, ohlapna oblačila iz zračnih materialov

V večini primerov bo vročinski izpuščaj izginil sam od sebe. A le, če bo koža deležna zadostne količine zraka, da bo lahko nemoteno dihala. Zato nosite oblačila, ki bodo delu telesa, katere je izpuščaj prizadel, omogočala prav to. Torej pozabite na ozke majice, hlače, tope in oblekice. Oblačila naj bodo ohlapna, zračna in iz naravnih materialov. Bolje dve številki prevelika bombažna srajca, kot ozka majica.

Pozabite na kreme in losjone

Morda vas res mika, da bi na razdraženo kožo nanesli bogato plast losjona ali kreme za telo. A prav ta bosta zadeve morda poslabšala. Sicer odvisno od sestave, a kaj lahko bo po nanosu pekoč občutek izrazitejši in draženje bolj moteče. Poleg tega se bo pod površino kože ujelo še več vlage in izpuščaj bo trdovratnejši.

Zato še enkrat: pri vročinskem izpuščaju mora koža dihati, zato je najbolje, da nanjo ne nanašate ničesar.

PREBERITE še // Balzam za opečeno lasišče

Izkoristite klimatsko napravo

Če jo imate, jo nastavite na kakšno temperaturo manj. Klimatska naprava iz zraka odstranjuje vlago, suh zrak pa pripomore k hitrejšemu zdravljenju izpuščaja.

Če klime nimate, lahko uporabite tudi ventilator, slecite čim več oblačil (saj ste vendar sami doma) naj se vaša koža pohladi, posuši, dodobra nadiha ter zaceli.

Avtorica: M. FL.
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)