Trije koraki za vedno lepe nohte

Čeprav posodo pomivate le vi, so vam vaši nohti lahko v ponos.

29.5.2016 ob 6:10

nohti_shutterstock_380839351.jpg

Pomivanje posode in opravljanje drugih gospodinjskih del rokam, zlasti pa nohtom, prav nič ne koristi. Nasprotno. Še tako lepo urejenim in natančno nalakiranim roževinastim ploščicam hitro pokvari njihov videz. Z njim boste zagotovo bolj zadovoljni, če boste upoštevali sledeče napotke, s pomočjo katerih bodo vaši nohti vedno zdravi, čvrsti in lepi, četudi vsak dan pomijete goro umazane posode. 

Več koristnih namigov poiščite na Facebooku.

Nosite rokavice

Ob stiku s čistili in vodo se tako nohti kot koža na rokah izsušijo, lak pa se hitro obrabi. Če bi to radi preprečili, vedno, ko pomivate posodo ali čistite druge dele doma, uporabljajte rokavice. Tudi, kadar brišete prah, naj bodo te obvezna oprema. Verjemite, izplačalo se vam bo.

nohti2.jpg

Kožo na rokah negujte z oljem

Takoj, ko z rok snamete rokavice, kožo nahranite s hranljivim oljem. Ni vam potrebno v drogerijo po posebno negovalno, uporabite lahko tudi olivno, mandljevo ali sončnično. Z izbranim zmasirajte roke, zlasti dosledni bodite pri nohtih in koži okoli njih. Tako jim boste zagotovili hranljivo nego, jih učvrstili ter preprečili nastanek zanohtnic.

Uporabite mastno kremo

Ko koža vpije olje, roke namažite še z mastno kremo, ki jim bo zagotovila dodatno vlažnost ter bo preprečila lomljenje nohtov.

Vsak dan si privoščite to preprosto rutino ter tako samo v treh korakih poskrbite za svoje roke in za nohte, ki vam bodo vedno v ponos.

Avtorica: M. F.
Foto: Shutterstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)