To so vse skrivnosti Korejk, ki slovijo po najlepši koži na svetu

Po najlepši koži na svetu slovijo Korejke, pa veš, kakšna je njihova skrivnost?

18.8.2020 ob 5:40 | Foto: Unsplash | Avtor: E. N.

To so vse skrivnosti Korejk, ki slovijo po najlepši koži na svetu

Zdi se, da se v zadnjih letih vse več pozornosti usmerja v zdravje naše kože, v času karantene pa se je za intenzivnejšo skrb za svoj največji organ odločilo še več ljudi. Seveda, nihče si ne želi gub in mozoljev, je pa res, da je potrebno biti pri skrbi za kožo precej konsistenten, če si želimo vidnih rezultatov.

Če pogledamo globalno, najdemo ljudi z najlepšo kožo na azijskem kontinentu. Pisali smo že, kako mlada je videti 71-letna oblikovalka Vera Wang kitajskih korenin, po svojem videzu in skrbi za kožo pa slovijo predvsem Korejke. Svet se seveda čudi njihovi večni mladosti in vsak bi si želel njihovega čudežnega eliksirja. V neki meri se sicer lahko zahvalijo predvsem svojim genom, a v resnici obstaja tudi recept, da se s skrbjo za kožo lahko približamo njihovemu mladostnemu videzu.

Prvo pravilo Azijk, ki se ga v skrbi za lepo kožo brezkompromisno držijo, je izogibanje sončnim žarkom. Te namreč povzročajo fotopoškodbe, sušijo kožo in posledično povzročajo gube. Zato boš težko zasledila zagorelo Korejko ali Japonko, saj svojo kožo vedno zaščitijo pred soncem z velikimi pokrivali in oblekami. Poleg tega je popolnoma bela koža v Aziji tudi velik statusni simbol, ki nakazuje, da je človek dovolj izobražen, da mu ni potrebno opravljati težaških del na žgočem soncu – polju na primer. Če se torej želimo zgledovati po Azijkah, bo tako prvo pravilo v skrbi za kožo velik slamnik v kombinaciji z zaščitnim faktorjem.

Slednji je seveda obvezen, pa ne samo na morju. Vsak dan! Azijke si namreč prav vsak dan obraz namažejo z zaščitno sončno kremo, tudi pozimi. Na ta način se torej izogneš poškodbam kože, kraljice lepe kože pa so svetu izdale tudi skrivnost, ki jim služi za mladosten videz.

Rutina z 10 koraki

No, povedali smo že, da so za lepo kožo zaslužni tudi podedovani geni, predvsem pa sta pomembna vsakodnevna skrb in delo. Če se koži namreč v popolnosti ne posvetimo, težko pričakujemo rezultate in Korejke prisegajo na kar osem korakov svoje dnevne rutine. No, pravzaprav toliko korakov zajema le jutranja rutina. In kako je videti?

 1. Prvi korak je obvezno umivanje obraza z mlačno vodo. Ta bo odstranila večje delce na koži in jo hidrirala.
 2. Drugi korak je obvezna uporaba tonika, ki uravna pH kože, sicer se bo koža osušila in dehidrirala.
 3. Nato je čas, da na kožo nanesemo esenco, ki je nekakšna mešanica med serumom in tonikom. Ta bo hidrirala kožo in pomagala do mladostnega videza.
 4. Četrti korak zajema ampule, ki so podobne serumom, a ti sledijo v petem koraku. Z ampulami targetiramo določene problematične točke na obrazu, kot so na primer mozolji ali akne.
 5. Kot že rečeno, v petem koraku nanesemo serum. Pisali smo že o znamki Ordinary, sicer pa obstaja lepo število drugih znamk, ki proizvajajo serume hialuronske kisline in podobnih učinkovin.
 6. Nato je čas za kremo za okrog oči. To si nanesemo s krožnimi gibi okoli očesne luknje.
 7. V sedmem koraku Korejke nanesejo vlažilno kremo, ki bo kožo vlažila skozi cel dan.
 8. Zadnja poteza pa je seveda zaščita pred sončnimi žarki, zato si je potrebno čez vse bogato nanesti sončno kremo s čim višjim SPF-jem.

Zvečer pa ponovno sledi doooolga rutina, ki kožo pripravi na lepotni spanec. To sestavlja kar 10 korakov.

 1. Čistilo za obraz na oljni osnovi najprej odstrani make up in druge delce s kože.
 2. Čiščenje mora biti vedno dvojno, zato je naslednji korak uporaba čistila na vodni osnovi.
 3. V tretjem koraku posežemo po nežnih pilingih ali kislinah, ki odstranijo staro kožo z obraza in tako pospešijo regeneracijo kože.
 4. Noto je čas za tonik, ki uravnovesi pH kože.
 5. V petem koraku tako kot zjutraj nanesemo esenco …
 6. … v šestem pa ampulo.
 7. Sedmi korak zajema serume.
 8. V osmem koraku Korejke posežejo po obrazni maski, ki ima hidracijske in anti-age učinke.
 9. Po maski pa je čas za kremo okoli oči …
 10. In nenazadnje, vlažilno kremo.

No, po takšni rutini smo si zagotovo prislužili lepotni spanec in upamo, tudi svilnato lepo kožo, kakršno imajo Korejke.

Preberite še: Tri čudežne lastnosti limone (z njo boste zablestele)

Morda vas zanima tudi: Laminacija: nov način oblikovanja obrvi, ki to poletje navdušuje dekleta


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)