Šest trikov, s pomočjo katerih se boš zbudila lepa in sveža

Z njimi ti bo prvi pogled v ogledalo v veselje.

18.12.2017 ob 1:30

lepa_micna.jpg

Seveda veš, da je ena od poti do lepega videza primerna količina spanca. A kaj, ko je včasih skoraj nemogoče spati priporočljivih osem ur. Posledice prekratke noči so več kot očitne. Veliko manj izrazite  bodo, če boš vselej, zlasti pa, kadar si prikrajšana za kakšno urico spanja, upoštevala nekaj preprostih namigov, ki še kako pripomorejo k jutranji lepoti ter svežini.

Omisli si svileno prevleko za vzglavnik

Ker bi nedvomno rada, da bi bila tvoja koža zjutraj lepa in gladka, lasje pa ne bi spominjali na sračje gnezdo, običajno bombažno prevleko za vzglavnik zamenjaj s svileno. Prav ta material je velik zaveznik lepe polti in las. Se namreč ne mečka, na njem se lasje ne lomijo ter hkrati pomaga koži in lasem zadrževati vlago. Prav zaradi svile bo tvoj videz domala brezhiben. In to takoj, ko boš odprla oči.

Ne pozabi na nočno vlažilno kremo

Si vedela, da si zaradi preskromno navlažene polti videti starejša? Res je, če svojemu obrazu zvečer ne boš zagotovila pravega odmerka vlage, bo tvoja koža pusta, sivkasta in neenakomerna, zato je skrajni čas, da si privoščiš dobro nočno vlažilno kremo. Vsak večer potem, ko si pred spanjem umiješ obraz, jo nanesi nanj in nikoli ne pozabi na vrat.

Poslovi se od tehnologije v postelji

Morda ti res prija tik pred spanjem, že v postelji, pogledati še en film. Ali epizodo priljubljene nadaljevanke. Ali s pomočjo klepetalnice še malo poklepetati z … nekdo je vedno na drugi strani. A prav s tem škoduješ svojemu spancu ter posledično lepoti. Modra svetloba, ki jo oddajajo takšni in drugačni zasloni, ovira nastajanje melatonina, hormona ki je zaslužen za dober počitek. Torej se vprašaj, če je res vredno, ali ni vendarle bolj pametno telefon in računalnik pustiti v dnevni sobi.

PREBERI še: Devet odličnih nasvetov za nego kože pozimi

Skrbi za hidratacijo

Če ne boš poskrbela za primerno hidratacijo telesa, bo zjutraj tvoja koža trpela. Izogibaj sladkim, gaziranim pijačam, alkoholu ali napitkom, ki vsebujejo kofein in čez dan popij vsaj dva litra vode. Da bi se izognila obisku stranišča ob treh ponoči, zvečer tekočino telesu dovajaj s pravo hrano: zelenjava, sadje in oreščki počasi sproščajo tekočino, telo navlažijo in hkrati zagotavljajo dober spanec.

Imej pripomočke za čiščenje na nočni omarici

Res je, v popolnem svetu bi se zvečer vrnila domov ter v kopalnici temeljito odstranila ličila. V resnici si za to velikokrat ne vzameš časa. Rezultat: madeži na posteljnini in nič kaj lepa ter zdrava polt. Rešitev: vedno imej na nočni omarici čistilne robčke ter z njimi očisti obraz. V kolikor ti bodo služili le kot občasen izhod v sili, ti polt ne bo preveč zamerila.

Omisli si spalno masko

Ne, ne uporablja jo zgolj Blair Waldorf in ne pride prav le na dolgih poletih. Spalne maske so odlične tudi za v domačo posteljo. Takoj, ko si jo namestiš, te obdane tema, zato hitro potoneš v sanje ter bolje spiš. Poleg tega lahko z njeno pomočjo vsem pošiljaš nedvoumno sporočilo: ne moti. Koristna zadeva, verjemi.

Avtorica: M. FL. 
Foto: Thinkstock


oddajte komentar

preberite tudi

6 stvari, ki jih vsaka ženska potrebuje za dobro in zdravo spolno življenje

Šest posledic prve ljubezni, s katerimi živimo vse življenje

Te nenavadne odločitve lahko rešijo vajin zakon (ali zvezo v krizi)